11.10.11

Χιονοστιβάδα απεργιών, κινητοποιήσεων και συλλαλητηρίων...


Μαζικές κινητοποιήσεις, απεργίες και στάσεις εργασίας έχουν αποφασιστεί από τα περισσότερα συνδικάτα των εργαζομένων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, αυτή την εβδομάδα ως αντίδραση στα νέα μέτρα, την εφεδρεία και τις μισθολογικές περικοπές. Οι κινητοποιήσεις θα...

κορυφωθούν με την πανελλαδική, πανεργατική απεργία στις 19 Οκτωβρίου.

Αρχίζει αήμερα το μπαράζ των κινητοποιήσεων των συνδικάτων κατά των νέων ρυθμίσεων για τις εργασιακές σχέσεις, του μέτρου της εφεδρείας και των μισθολογικών περικοπών.

Από το πρωί, υπάλληλοι έχουν αποκλείσει το κεντρικό κτήριο του υπουργείου Εσωτερικών στην οδό Σταδίου, το παράρτημα του υπουργείου Εσωτερικών στην οδό Ευαγγελιστρίας, το υπουργείο Διιοικητικής Μεταρρύθμισης στην Βασιλίσσης Σοφίας, το Γενικό Λογιστήριο του κράτους στην Πανεπιστημίου, καθώς και παράρτημα του Γενικού Λογιστηρίου στην πλατεία Κάνιγγος.

Απεργία διαρκείας (τουλάχιστον 10ήμερη) πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια, προκαλώντας ανησυχία στους οδηγούς ΙΧ που έχουν σπεύσει από χθες στα βενζινάδικα για να προμηθευτούν καύσιμα.

Στάση εργασίας από τις 11:30 έως το τέλος της βάρδιας πραγματοποιεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ και στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών και τη Βουλή.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους πραγματοποίησαν τη Δευτέρα καταλήψεις δημοτικών κτιρίων, γκαράζ, δημαρχείων και ΧΥΤΑ σε όλη τη χώρα

Την ίδια ώρα δάσκαλοι και καθηγητές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ έχουν αποφασίσει δίωρες και τρίωρες στάσεις εργασίας.

Σήμερα, συνεδριάζουν, εξάλλου, και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, προκειμένου να αποφασίσουν για το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων τους την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 19 Οκτωβρίου, ενώ συζητείται το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί απεργία στις ΔΕΚΟ στις 18 του μηνός.

Κινητοποιήσεις με διάφορες μορφές, έχουν αποφασίσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας ομοσπονδίες της ΑΔΕΔΥ.

Οι ομοσπονδίες προγραμματίζουν συλλαλητήριο για τις 10:00 το πρωί του Σαββάτου και πορεία προς τη Βουλή.

Σε στάση εργασίας προχωρά την Πέμπτη από τις 11:00 έως τις 15:00 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ)
Επίσης την Πέμπτη, η ΟΛΜΕ προγραμματίζει συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή στις 13:00.

Απεργούν την Τετάρτη οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ενώ για σήμερα, την Πέμπτη και την Παρασκευή έχουν προγραμματίσει στάσεις εργασίας

Οι εργαζόμενοι στις Τράπεζες έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία στις 18 Οκτωβρίου

Απεργία διαρκείας ξεκίνησαν από σήμερα, οι εργαζόμενοι στην Διεύθυνση πληροφορικής της κοινωνικής ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ).

Από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου απεργούν οι εφοριακοί και σε 10ήμερη απεργία προσανατολίζονται οι τελωνειακοί...
NEA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: