11.10.11

Υπό κατάληψη τα δημαρχεία στη Θεσσαλονίκη...


Κλειστά είναι σήμερα αρκετά δημαρχεία στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης εξαιτίας κατάληψης και στάσης εργασίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν οι υπηρεσίες και να μην εξυπηρετούνται οι πολίτες.

Από νωρίς το...
πρωί, οι εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν γενική συνέλευση, με αποτέλεσμα να παραμένει κλειστό το νέο δημαρχιακό μέγαρο.

Επιπλέον, η κατάληψη συνεχίζεται στα δημαρχεία Κορδελιού- Ευόσμου και Θερμαϊκού, ενώ τον ίδιο δρόμο ακολούθησαν σήμερα και οι εργαζόμενοι του δήμου Καλαμαριάς.

Υπό κατάληψη τελούν, επίσης, ο Σταθμός Μεταφόρτωσης του δήμου Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Φοίνικα, καθώς και τα δημοτικά γκαράζ στους δήμους Κορδελιού-Ευόσμου και Θερμαϊκού, ενώ κλειστός παραμένει ο ΧΥΤΑ της Μαυροράχης, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

Οι εργαζόμενοι όλων των δήμων θα συμμετάσχουν, από τις 11:30 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιάς τους, στη στάση εργασίας που έχει εξαγγείλει η ομοσπονδία τους και θα πραγματοποιήσουν πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ενώ αύριο θα συνεδριάσουν για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Εν τω μεταξύ, σε κατάληψη των γραφείων της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, επί της οδού Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη, προχώρησαν από τις 6 το πρωί οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ, διαμαρτυρόμενοι για την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης, αλλά και για την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο.Η κινητοποίηση θα λήξει στις 2.30 το μεσημέρι...
www.newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: