12.10.11

Έληξε η κατάληψη στα σχολεία του Ρεθύμνου...


Μετά από μια περίπου εβδομάδα καταλήψεων άνοιξαν τα σχολεία του Ρεθύμνου, στα οποία θα επιστρέψουν κανονικά από σήμερα οι μαθητές, με μοναδική εξαίρεση το επαγγελματικό λύκειο της πόλης το οποίο εξακολουθεί να είναι κλειστό.
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε συνεργασία με...
τους καθηγητές και τους γονείς ήρθαν σε επικοινωνία με τους μαθητές προκειμένου να συνεργαστούν και να τους καταστήσουν σαφές πως ο αγώνας δεν μπορεί αν γίνεται με κλειστά σχολεία.
Μετά από σειρά επαφών και συζητήσεων τις τελευταίες ημέρες του προϊσταμένου εκπαίδευσης με τα παιδιά, τελικά οι καταλήψεις έλαβαν τέλος αφήνοντας πίσω τους έντονο προβληματισμό και ανησυχία για τα όσα συνέβαιναν την περίοδο που τα σχολεία ήταν κλειστά.

Τα περιστατικά μέθης μαθητών που κατέληξαν στο νοσοκομείο μετά από κατανάλωση αλκοόλ σε χώρους σχολείων που ήταν υπό κατάληψη έχουν προκαλέσει αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα, που με τη συνεργασία των συλλόγων γονέων αναζητά τρόπους ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων.

«Ζημιές δεν είχαμε στα σχολεία και θέλω να το επισημάνω, είχαμε όμως τα περιστατικά με την κατανάλωση αλκοόλ και μια παρενόχληση μαθήτριας, η οποία καταγγέλθηκε από τη μητέρα της και σε εμένα και στην αστυνομία και είπαμε ότι θα λάβουμε δραστικά μέτρα. Όλοι έχουμε την ευθύνη μας για όσα συμβαίνουν και θα προσπαθήσουμε σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων να διοργανώσουμε εκδηλώσεις και ομιλίες στα σχολεία, για να δούμε πως θα αντιμετωπιστεί το φαινόμενο αυτό, το οποίο μας ανησυχεί ιδιαίτερα. Καλέσαμε τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς χθες και προχθές και συζητήσαμε για αρκετή ώρα με τους προέδρους των τμημάτων για να βρούμε μια λύση. Κάποιοι εξωσχολικοί επιδρούν στους μαθητές δίδοντας τους φυλλάδια και άλλα και εμείς αναζητούμε αποτελεσματικούς τρόπους. Καταφέραμε και άνοιξε το σχολείο της Επισκοπής, τα παιδιά κατάλαβαν ότι δεν μπορούν να συνεχίζουν τις καταλήψεις αφού χάνεται ο έλεγχος, έχοντας το χαρακτηριστικό παράδειγμα του μαθητή που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από κατανάλωση αλκοόλ.

Επισκέφτηκα και το πρώτο λύκειο και παρότρυνα τους μαθητές να λήξουν την κατάληψη, κάτι για το οποίο δεσμεύτηκαν τα παιδιά, ενώ σταμάτησε και το 2ο γυμνάσιο και λύκειο, ενώ σε κατάληψη βρίσκεται μόνο το ΕΠΑΛ», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο Ανδρέας Ταξάκης, προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ρεθύμνου.
http://www.rethnea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: