29.10.11

Στην πολιτεία ρίχνει η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου το «μπαλάκι» για την πρόληψη επεισοδίων...


Αποποιείται κάθε ευθύνη η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου για την πρόληψη τυχόν επεισοδίων κατά τη διάρκεια του εορτασμού της 17ης Νοεμβρίου καθιστώντας υπεύθυνη την πολιτεία, ενώ με επιστολή προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Εισαγγελία Πρωτοδικών και το...

υπουργείο Παιδείας υπογραμμίζει ότι η ομαλή εξέλιξη του εορτασμού «εξαρτάται αποκλειστικά από εξωτερικούς, ως προς το Ίδρυμα, παράγοντες».

“Για την πρόληψη ή αντιμετώπιση πράξεων δολιοφθοράς, καταστροφών ή βίας από οποιονδήποτε και αν προέρχονται, η Επιτροπή εορτασμού οφείλει απλώς να συνδράμει στο μέτρο των δυνατοτήτων της, καθώς την ευθύνη φέρει η εκάστοτε κυβέρνηση” αναφέρεται στην απόφαση της Σύγκλητου που συνεδρίασε στις 14 Οκτωβρίου.

Στην ίδια απόφαση αναφέρεται ότι η Επιτροπή δεν έχει αρμοδιότητα και δεν μπορεί να αναλάβει οποιαδήποτε ευθύνη για τη διάθεση χώρων, των οποίων την αστική ευθύνη προστασίας και φύλαξης φέρουν μέλη της, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους”.

Επίσης οι συγκλητικοί δηλώνουν ότι δεν μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη όσον αφορά : Την Πρόληψη πράξεων δολιοφθοράς, καταστροφών, ή βίας, όπως π.χ. τον έλεγχο των εισερχόμενων στους χώρους του εορτασμού και την αντιμετώπιση πράξεων δολιοφθοράς , καταστροφών ή βίας, από οποιονδήποτε και οπουδήποτε και αν εκδηλωθούν...
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: