24.10.11

Λήστεψαν ζευγάρι ηλικιωμένων στον Αγ. Λαυρέντιο Πηλίου...


Θύμα ληστείας από τρεις κουκουλοφόρους, πιθανόν Αλβανούς έπεσε ένας ζευγάρι ηλικιωμένων, στον Άγιο Λαυρέντιο, ξημερώματα της Κυριακής. Μάλιστα φαίνεται ότι οι δράστες παρακολουθούσαν τις κινήσεις των ηλικιωμένων, ηλικίας 89 ο άνδρας και 85 η γυναίκα και χτύπησαν, γνωρίζοντας ότι δεν θα ...

έχουν αντίσταση.
Οι δράστες, στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής, για να φτάσουν στο σπίτι, χρησιμοποίησαν σκάλα και στη συνέχεια βαριοπούλα, προκειμένου να σπάσουν ένα παλιό κάγκελο, που υπήρχε στο παράθυρο και από κει μπήκαν στο καθιστικό του σπιτιού.
Το ζευγάρι κοιμόταν στο χώρο της κουζίνας και ζεσταίνονταν με σόμπα. Οι δράστες τους εντόπισαν, άναψαν τα φώτα και τους ακινητοποίησαν, χωρίς οι ηλικιωμένοι να φέρουν αντίσταση.
Τελικά, οι τρεις άνδρες έψαξαν και βρήκαν ποσό 4.000 € που είχε κρυμμένα η γυναίκα στο στρώμα του κρεβατιού της, ενώ της πήραν τη βέρα, ένα δαχτυλίδι και ένα χρυσό σταυρό που φορούσε. Επιπλέον, έκλεψαν ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο, που ήταν κρεμασμένο σε τοίχο του σπιτιού.
Αφού στη συνέχεια έκοψαν το καλώδιο του τηλεφώνου και εξαφανίστηκαν.
Ο ηλικιωμένος, πήγε στις 6 το πρωί στο σπίτι του γιού του (που είναι γιατρός), σε απόσταση λίγο πάνω από 100 μέτρα από το σπίτι του, τον ξύπνησε και στη συνέχεια ενημερώθηκε η Αστυνομία.
Σημειώνεται ότι έγιναν 12 προσαγωγές Αλβανών, ωστόσο, οι δράστες αναζητούνται ακόμη, ενώ προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας.
http://www.magnesianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: