7.10.11

Δικαιώθηκαν οι εργαζόμενοι στον «Αγγελιοφόρο»...


Δικαιώθηκαν οι απεργοί της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος» από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την απόφαση η διοίκηση προχώρησε σε απολύσεις, χωρις πρώτα όπως όφειλε να κάνει τις ... προβλεπόμενες διαπραγματεύσεις με τους εργαζόμενους. Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ, το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε ότι η εργοδοσία του «Αγγελιοφόρου» δεν εξάντλησε τις δυνατότητες να λάβει ηπιότερα μέτρα για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που επικαλέστηκε, ώστε να πραγματοποιήσει μαζικές απολύσεις. Η υποχρέωση για διαπραγματεύσεις και αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων σε σχέση με τις απολύσεις αποτελεί, κατά τη δικαστική απόφαση, στοιχείο που προκύπτει από τη συμφωνία την οποία υπέγραψαν οι δύο πλευρές πριν από οχτώ μήνες.

Με βάση την απόφαση αυτή, οι κινητοποιήσεις στον Αγγελιοφόρο συνεχίζονται.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ αισθάνεται δικαιωμένο για την πάγια τακτική του να εξαντλεί τα περιθώρια ειλικρινούς και καλόπιστου διαλόγου με τους εργοδότες. Η τακτική αυτή αποτέλεσε ένα από τα κρίσιμα επιχειρήματά του για την επιτυχή έκβαση της σημερινής δίκης», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
Πηγή: seleo

Δεν υπάρχουν σχόλια: