21.10.11

Κ. Κιλτίδης: «Χρειαζόμαστε κυβέρνηση εθνικής ενότητας»...


Yπέρ της συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής ενότητας τάσσεται με συνέντευξή του στη «metro» ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κώστας Κιλτίδης, στηλιτεύοντας την τακτική του Γιώργου Παπανδρέου, που επιχειρεί να μείνει γαντζωμένος στην εξουσία, αγοράζοντας χρόνο σκοπιμοτήτων.

Παράλληλα, ζητά την...

αξιοποίηση της εθνικής παρακαταθήκης για την ενδυνάμωση της εξωτερικής πολιτικής, επικεντρώνοντας την προσοχή στη στενότερη συνεργασία με τη Ρωσία.

-Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλος, απηύθυνε ειδική πρόσκληση χθες στο ΛΑΟΣ να στηρίξει τα μέτρα. Γιατί αρνείστε;

Η κυβέρνηση με διαστροφικό τρόπο θέλει να μας προστατεύσει με σκουριά, που κατατρώγει όμως το εσωτερικό της πατρίδας και του λαού της. Ο ΛΑΟΣ κατά το αξιακό του κοσμοθεώρημα έχει την πατριωτική, τη λαϊκή με ελευθεροφροσύνη αντίληψη.

Προφανώς και θα ήθελε να βοηθήσει με όποιον τρόπο ήταν επιτρεπτός την πατρίδα και το λαό της. Κατά το πολίτευμα όμως, εφόσον η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου επιμένουν να είναι γαντζωμένοι, παριστάνοντας τύποις την κυβέρνηση της χώρας, αγοράζοντας χρόνο σκοπιμοτήτων, προφανώς, δεν επιτρέπουν οι ίδιοι μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, εθνικής ανάγκης, όπως έχει τονίσει επανειλημμένως ο Γ. Καρατζαφέρης, αφού γνωρίζουμε ότι και οι εκλογές εγκυμονούν τους γνωστούς κινδύνους. Η ευθύνη είναι βαρύτατη, της κυβερνήσεως και του πρωθυπουργού.

-Εκτιμάτε ότι η άσχημη πορεία της χώρας εγκυμονεί κινδύνους για τα εθνικά μας θέματα;

Μια χώρα αδύνατη οικονομικά είναι ευάλωτη και δεν μπορεί να ασκήσει εξωτερική πολιτική που της ταιριάζει στις ιστορικές προκλήσεις. Αυτή τη στιγμή δυστυχώς δεν έχει καταφέρει η κυβέρνηση, όταν συντελούνται ιστορικά γεγονότα και ανακατατάξεις, να κάνει την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που έπρεπε και επιβάλλεται, αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα δεδομένα.

Δηλαδή το ρωσικό παράγοντα, τον κινεζικό παράγοντα και όλες τις παραδοσιακές δυνάμεις, προφανώς από την Αμερική, τον Καναδά και την Ε.Ε. που είμαστε ενταγμένοι. Δηλαδή, κατά αυτό τον τρόπο να αξιοποιήσει την εθνική παρακαταθήκη αυτού του λαού και αυτού του χώρου, που γεωστρατηγικά έχει πλεονεκτήματα ασύγκριτα με οποιαδήποτε άλλη περιοχή του πλανήτη.

Φοβούμαι πάρα πολύ ότι αυτός ο κόμβος ο επικοινωνιακός, ο ενεργειακός με τη ναυτιλιακή παρακαταθήκη του Ελληνισμού, δεν αξιοποιείται από αυτή την κυβέρνηση και ζωντανό παράδειγμα είναι αυτή η αστειότητα, που σκοτώνει δυστυχώς, με την πρόσκληση στον Πρόεδρο της Ρωσικής Δημοκρατίας, κ. Μεντβέντεφ. Είναι απίστευτη η ελαφρότητα της κυβέρνησης στο χειρισμό αυτού του θέματος.

-Εσείς ως υπουργός είχατε ενεργοποιήσει στο μέγιστο βαθμό τους μηχανισμούς συνεργασίας με τη ρωσική κυβέρνηση… Εκτιμάτε ότι επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ αποσύρθηκε το βλέμμα της Ελλάδος από τη συγκεκριμένη χώρα;

Θα σας αναφέρω αυτή την παρακαταθήκη, την αέναη διαχρονικά, που ο Σ. Μαρκεζίνης αναφέρει στον πρόλογο της «Ιστορίας» του. Ότι εκείνος ο πολιτικός μιας μικρής χώρας είναι ικανός και χρήσιμος όταν καταφέρει να ταυτίσει τα συμφέροντα της πατρίδας του με τα συμφέροντα εκείνων που μπορούν να τα επιβάλλουν.

Η Ρωσία για κάποιους βρίσκεται πολύ μακριά και είναι μόλις τρεις ώρες η Μόσχα από την Αθήνα, με μια αχανή έκταση, και έχουν ανάγκη από το γεωργο-διατροφικό τομέα της Ελλάδος. Ο φιλελληνισμός τους είναι δεδομένος, η ταύτιση με την Ορθοδοξία είναι από οποιαδήποτε άλλη χώρα πλησιέστερα στη δική μας Ορθόδοξη Εκκλησία– και όμως μένει ανεκμετάλλευτος.

Είχα την τύχη να δω πόσο χρήσιμος ήταν για τη χώρα αυτός ο δίαυλος που ανοίχτηκε τότε. Είναι ακόμη ζωντανή αυτή η προοπτική. Είναι εγκληματικό να αδιαφορούμε όμως, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα απεμπολήσουμε άλλου είδους συμμαχίες.

-Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε μια επιθετική τακτική της κυβέρνησης εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων, κάτι που αποτυπώνεται και στο μανιφέστο των τριών υπουργών της κυβέρνησης.

Οι τρεις υπουργοί να κοιτάξουν τη δουλειά τους. Ο πολιτικός πάντοτε κρίνεται από τη θέση που κατέχει όσο την υπηρετεί. Ήταν ατυχέστατη έως ανενδοίαστη η παρέμβασή τους. Οι δε δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι δυνατόν να φέρουν αυτό το στίγμα της αμαρτίας γιατί μόνο και μόνο βρέθηκαν να υπηρετούν στο Δημόσιο.

Προφανώς και υπάρχουν ελλείψεις στις συντεχνίες και χρειάζονται θεραπείες, αλλά είναι αναίδεια και ανήθικο να σύρεται αυτός ο δημοσιοϋπαλληλικός κόσμος ως υπεύθυνος τάχα αυτής της κρίσεως. Επιτέλους, όλοι αξίζουν της τιμής, ο καθένας κατά την αξιοσύνη του και την όποια προσφορά του στη δημόσια διοίκηση.

www.parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: