13.10.11

Καλλισθένης… εν δήμω...


Αφού δεν θέλουν να συγκυβερνήσουν κι αφού μονοκομματική κυβέρνηση δεν μπορεί να σηκώσει το μεγάλο βάρος των αλλαγών, η μόνη λύση είναι να ορίσουμε πρωθυπουργό τον... Σάντος. Απέδειξε ότι με τις ξένες ομάδες έχει επιτυχίες. Μπορεί να καταφέρει και με τις ομάδες των δανειστών μας.

Πάντως, να αποδειχθεί χειρότερος από τους πολιτικούς μας, αποκλείεται; Το μόνο του μειονέκτημά του είναι ότι δεν σπούδασε σε αμερικανικό Πανεπιστήμιο. Αλλά, θα μου πεις, κι ο Καραμανλής εκεί σπούδασε (μόνο που το ξέχασε, και του το… θύμισαν).

Άνοιξε η Έκθεση για τον Μ. Αλέξανδρο στο Λούβρο. Περιέργως, καμιά διαμαρτυρία δεν υπήρξε από τον Γκρούεφσκι, ότι του κλέψαμε τον πρόγονο.

Ωραία τα παγκάκια στην Τσιμισκή (κι αν υπήρχε και κάδος απορριμμάτων και με σταχτοδοχείο δίπλα, ακόμη καλύτερα, για να μη γεμίζει από σκουπίδια ο πέριξ χώρος). Να δούμε, πόσο θα το εκτιμήσουν οι ζωηροί νεαροί, που δεν φρόντισε κάποιος (σχολείο, οικογένεια) να τους διδάξει να εκτιμούν το ωραίο.

Ας σκεφθούν οι αρμόδιοι, μήπως είναι καλύτερο, και για εξοικονόμηση χώρου, το παγκάκι να περιβάλλει το δέντρο (όπως γίνεται στα χωριά, με το πεζούλι γύρω από τον πλάτανο).

Το «Πάτερ ημών» και το «Πιστεύω» διάβασε ο Γιώργος στο Άγιον Όρος. Δεν έχει σημασία αν καταλάβαινε την αρχαΐζουσα ελληνική, σημασία έχει ότι απόδειξε πως διαβάζει και ελληνικά. Διότι κάποιοι κακοήθεις του κόμματός του κυκλοφορούν ότι οι ομιλίες του είναι γραμμένες σε greeklish.

Αποκλεισμένοι παρέμειναν για αρκετό χρόνο στο Άγιον Όρος, περίπου 150 αστυνομικοί της προστασίας Πατριάρχη και Πρωθυπουργού, λόγω απαγορευτικού απόπλου. Προχθές που πήγε για κανό ο Γιώργος, τον φύλαγαν… 50! Όπως και νά ’χει είναι λιγότεροι από τους 5.000 που τον προστάτευαν στη Θεσσαλονίκη.

Φυλάκιση με αναστολή για την κυρία που πέταξε αυγό στον υφυπουργό στην Κρήτη. Φυσικά! Το αυγό δεν είναι μόνο σκληρό, αλλά σε μεγάλη ποσότητα βλάπτει τη χοληστερίνη. Ενώ το γιαουρτάκι δεν παχαίνει, διότι γίνεται με αποβουτυρωμένο γάλα κι όχι από βουβάλι, με τα πολλά λιπαρά. Ας το λάβουν αυτό υπόψη τους οι ρίπτες.

Είναι ανάγκη να πάω Αυστραλία για δουλειά. Θα δηλώσω «οικονομικός μετανάστης», θα πάρω ένα χαρτί προσωρινής διαμονής (στην Ελλάδα γνωρίζουμε ότι «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού»), θα έχω δωρεάν σχολείο, νοσοκομείο, θα δουλεύω μαύρα, φόρο δεν θα πληρώνω, κι όταν μαζέψω πολλά λεφτά θα πάρω και μια Ελληνίδα να μου καθαρίζει το σπίτι.

Απλά πράγματα. Κι όποιος με πειράξει, θα τρέξουν άπειροι «προοδευτικοί» να με προστατεύσουν.

Καλλισθένης
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: