13.10.11

Επιτυχημένο το φεστιβάλ Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ της Νέας Υόρκης...


Πέρασαν κιόλας 40 χρόνια από τότε που η κοινότητα του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ διοργάνωσε το πρώτο της φεστιβάλ, το 1971, -το πρώτο έθνικ φεστιβάλ στην μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης, που έμελλε να γίνει θεσμός για τις ελληνορθόδοξες κοινότητες, προσφέροντας κάθε χρόνο οικονομική ενίσχυση στη λειτουργία και τις...
διακονίες τους, αλλά και προβάλλοντας την ελληνορθόδοξη ταυτότητά τους στην ευρύτερη αμερικανική κοινωνία.

Αποφασιστική στην επιτυχία του φεστιβάλ ήταν η συμβολή των μελών των PTA’s και της Φιλοπτώχου που ετοίμασαν τα παραδοσιακά γλυκά. Φωτογραφία: Δημήτρης Πανάγος

Εκατοντάδες ήταν οι ενορίτες που όλα αυτά τα χρόνια προσέφεραν ακούραστα και με αγάπη για την κοινότητά τους το χρόνο και την εθελοντική εργασία τους για να στεφθεί με επιτυχία η κάθε διοργάνωση.

Ολους αυτούς τους ακούραστους εργάτες της, θα αναγνωρίσει η κοινότητα του Αγίου Νικολάου Φλάσινγκ στο πρόσωπο των οργανωτικών υπευθύνων και των προέδρων της επιτροπής λαχείου κάθε διοργάνωσης των τελευταίων 40 χρόνων, κατά την καθιερωμένη εκδήλωση για τους εθελοντές του φεστιβάλ, που φέτος θα πραγματοποιηθεί το μεθεπόμενο Σάββατο στην κοινοτική αίθουσα «Πέτρος Σαραντάκος» του Μιχέλειου Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού Κέντρου.

Υπεύθυνη του πρώτου φεστιβάλ που διοργανώθηκε το 1971 ήταν, όπως δήλωσε στη Greek News o π. Παύλος Παλεστίδης, η κ. Χρυσάνθη Αρλις, η μετέπειτα διευθύντρια του Ημερήσιου Σχολείου «Βασίλειος Σπυρόπουλος», η οποία και αναμένεται να παραστεί στην εκδήλωση.

Το προηγούμενο τετραήμερο, από τις 6 – 9 Οκτωβρίου, η κοινότητα του Αγίου Νικολάου διοργάνωσε το 40ο ετήσιο φεστιβάλ της που σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία, χάρη στις άοκνες προσπάθειες δεκάδων εθελοντών κάθε ηλικίας, με επικεφαλής τον πρόεδρο του κοινοτικού συμβουλίου Λάζαρο Χοτζόγλου και τον υπεύθυνο –για έκτη συνεχή χρονιά- του φεστιβάλ Σωτήρη Γεωργίου.

Ανάμεσά τους, τα ακούραστα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου, οι πάντα δραστήριες κυρίες της Φιλοπτώχου Αδελφότητας και οι μητέρες των PTA’s των σχολείων της κοινότητας, που ανέλαβαν την προετοιμασία φαγητών και γλυκών και το «flea market», μέλη όλων των οργανισμών της κοινότητας, αλλά και η νεολαία, η παρουσία της οποίας ήταν έντονη.

«Το φεστιβάλ ενώνει την κοινότητα, μας φέρνει όλους μαζί, αλλά και οικονομικά μας βοηθάει για να καλύψουμε τα έξοδα της κοινότητάς μας και να στηρίξουμε τα πολλά προγράμματα που προσφέρουμε στα παιδιά, αλλά και σε όλους τους ενορίτες του Αγίου Νικολάου», δήλωσε ο κ. Χοτζόγλου.

Ο κ. Χοτζόγλου υπογράμμισε επίσης το σημαντικό έργο που επιτελείται στην κοινότητα του Αγίου Νικολάου, με έμφαση στο θέμα της εκπαίδευσης, και ευχαρίστησε όλους όσοι υποστηρίζουν το έργο αυτό.

«Το ελληνικό φεστιβάλ είναι το μεγαλύτερο fundraiser για την Κοινότητά μας»,

τόνισε ο υπεύθυνος του φεστιβάλ Σωτήρης Γεωργίου λέγοντας πως προσπαθεί κάθε χρόνο να ενθαρρύνει ολόκληρη την κοινότητα να ασχοληθεί πιο ενεργά με αυτό.

«Το φεστιβάλ είναι ένας τρόπος να ενισχύσουμε οικονομικά την κοινότητά μας. Ολοι μαζί δουλεύουμε με αγάπη, και είμαστε υπερήφανοι για την κοινότητα του Αγίου Νικολάου», είπε στη Greek News η κ. Μαρία Ζολώτα, πρόεδρος της σχολικής επιτροπής του απογευματινού σχολείου «Στέφανος και Αρετή Τσερπέλης».

«Μου αρέσει να βοηθάω την κοινότητα», πρόσθεσε η κ. Ζολώτα, η οποία είναι κάθε χρόνο μεταξύ των εθελοντών του φεστιβάλ, όπως και ο σύζυγός της Νίκος, αλλά και η μοναχοκόρη της Σπυριδούλα, η οποία φέτος αποφοίτησε από το Ημερήσιο Σχολείο «Βασίλειος Σπυρόπουλος».

«Είναι πολύ δραστήρια η κοινότητά μας, όλα τα μέλη είναι αγαπημένα, τους αρέσει να βοηθάνε και ακόμη, έχει τα καλύτερα σχολεία και τα παιδιά μεγαλώνουν μέσα στην εκκλησία, μέσα στην κοινότητα», τόνισε η κ. Ζολώτα, εκφράζοντας ικανοποίηση για το έργο που επιτελείται στην κοινότητα του Αγίου Νικολάου.

Ικανοποιητική ήταν η προσέλευση των επισκεπτών, στην πλειονότητά τους ξένοι που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ελληνικές και κυπριακές λιχουδιές, παραδοσιακά γλυκά, τραγανούς λουκουμάδες, και να διασκεδάσουν με ζωντανή ελληνική μουσική και τραγούδια, αλλά και να επισκεφθούν τον Ναό του Αγίου Νικολάου.

Οπως ανέφερε στη Greek News o π. Παύλος «το φεστιβάλ γίνεται πρωτίστως για να μπορέσουμε να μοιραστούμε με την ευρύτερη αμερικανική κοινότητα, την κουλτούρα μας και το τι πιστεύουμε εμείς ως Ορθόδοξοι» και «ταυτόχρονα, αποτελεί ένα εισόδημα που θα βοηθήσει τις ανάγκες της εκκλησίας μας, για να ενισχύσουμε το έργο και τη διακονία της κοινότητάς μας, τα σχολεία μας».
www.greeknewsonline.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: