15.10.11

ΗΛΕΙΑ: Σοβαρές ζημιές από τις έντονες βροχοπτώσεις...


Πλημμυρισμένα σπίτια, εκτάσεις και δρόμοι και μια λιμνοθάλασσα που από ώρα σε ώρα μπορεί να γίνει ένα με το Ιόνιο, συνθέτουν το σκηνικό καταστροφής που είδαν το ξημέρωμα οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή του Κάμπου. Από την...


Αμαλιάδα έως τα όρια της Βουπρασίας, οι καταστροφές είναι πολύ μεγάλες.

Στο Βαρθολομιό, την Κυλλήνη, τα Λεχαινά και την Αμαλιάδα δεκάδες είναι οι κλήσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για άντληση υδάτων, ενώ μεγάλες ζημιές έχει υποστεί το δίκτυο της ΔΕΗ σε πολλές περιοχές, δέντρα παρασύρθηκαν από ισχυρούς ανέμους και στέγες υπέστησαν φθορές.

Στη λιμνοθάλασσα του Κοτυχίου, το οικοσύστημα κινδυνεύει να διαλυθεί. Η έντονη και για αρκετή ώρα βροχόπτωση στην περιοχή προκάλεσε στο «σπάσιμο» του αναχώματος που προστατεύει τη λίμνη από τη θάλασσα και το κορυφαίο οικοσύστημα της Δυτικής Ελλάδας κινδυνεύει με αφανισμό.

Ζημιές σημειώθηκαν σε στάβλους και πνίγηκαν πολλά ζώα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός κτηνοτρόφου του οποίου πνίγηκαν 90 πρόβατα ενώ σε άλλους κτηνοτρόφους οι ζημιές σε ζώα και σε αποθηκευμένες ζωοτροφές ηταν σημαντικές.
Στην Κυλλήνη δρόμοι, σπίτια και επιχειρήσεις έχουν πλημμυρίσει, ενώ λίγο πιο ήπια είναι η κατάσταση στην Αμαλιάδα. Στα Λεχαινά περίπου στις δύο τα ξημερώματα τοπικός ανεμοστρόβιλος ξερίζωσε δέντρα δίπλα στη σιδηροδρομική γραμμή και τα πέταξε πάνω σε σπίτι, ενώ σε διάφορα σημεία στην ευρύτερη περιοχή ο αέρας έχει σκορπίσει υπόστεγα, σκεπές και άλλα αντικείμενα.

Στους δήμους οι δήμαρχοι και οι αντιδήμαρχοι οργάνωσαν συνεργεία για να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες καταστροφές ενώ η ΔΕΗ έως αυτή την ώρα έχει αποκαταστήσει το 50% των ζημιών. Πριν απο λίγο λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης έκλεισε ο δρόμος απο την Ε.Ο. Πατρών - Πύργου προς την Κυλλήνη, αλλά καθαρίστηκε στη συνέχεια απο μηχανήματα του δήμου.
www.dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: