14.10.11

Κλιμάκιο σεισμολόγων στη Κυπαρισσία για εγκατάσταση σεισμογράφου...


ΕΠΙΣΚΕΨΗ στην Κυπαρισσία για την αντισεισμική θωράκιση της περιοχής έκαναν πράξη οι σεισμολόγοι που επισκέφθηκαν τους τοπικούς φορείς για την μέτρηση σε απευθείας χρόνο των σεισμικών φαινομένων στην περιοχή μας.
Ο κ. Αθανάσιος Γκάνας τόνισε ότι "εγκαταστάθηκε ένα ...

πυκνό δικτυο αξιολόγησης των σεισμικών φαινομένων τόσο στην περιοχή της Οιχαλίας, της κεντρικής Μεσσηνίας στη περιοχή Πηδήματος αλλά και στην περιοχή της Κυπαρισσίας που θα καλύπτει με δεδομένα πραγματικού χρόνου μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας σε ένα ενοποιημένο δίκτυο όλα τα συμβάντα που αξιολογούμε στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών για να έχουμε καταγραφή όλων των γεγονότων" για να προσθέσει ότι "πλέον η Μεσσηνία διαθέτει επαρκή θωράκιση σε ότι αφορά τα δεδομένα με την βοήθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης προκειμένου να έχουμε αυτιά στο υπέδαφος ενώ το καλύτερο σημείο είναι ότι τα δεδομένα που καταγράφονται μπορούν να τα δουν φορείς και πολίτες μέσα από την σελίδα του Αστεροσκοπείου Αθηνών". Ο καθηγητής σεισμολογίας κ. Γεράσιμος Χουλιάρας που έρχεται για δεύτερη φορά στην Κυπαρισσία μίλησε για την καταγραφή όλων των φαινομένων λέγοντας ότι "εγκαταστάθηκε ένας ακόμα σεισμογράφος στη περιοχή και μάλιστα θα είμαστε σε επαφή με τους φορείς για την συνεργασία μας στο απώτερο μέλλον καθώς η Μεσσηνία ως σεισμογενής περιοχή χρήζει παρακολούθησης για τα επόμενα χρόνια, ενώ ήδη εγκαταστάθηκαν σεισμογράφοι στην περιοχή Οιχαλίας όπου θα έχουμε σεισμική δραστηριότητα για αρκετό χρονικό διάστημα ακόμα χωρίς όμως εξάρσεις" ενώ μίλησε για την αντισεισμική θωράκιση των δημόσιων κτιρίων που η αυτοδιοίκηση και η Πολιτεία οφείλουν να δώσουν βάση προκειμένου να ελέγξουν την στατικότητα των οικοδομών μας.
Σε ερώτηση του kyparissianews.com αν το γεωλογικό φαινόμενο της κατολίσθησης στο δρόμο Παραδείσια- Τσακώνα σχετίζεται με τους σεισμούς της Οιχαλίας μας τόνισαν ότι αποτελεί ανεξάρτητο συμβάν μετατόπισης στο υπέδαφος που δεν αφορά την σεισμική ακολουθία στην ευρύτερη περιοχή. Θετικός τέλος ήταν ο Αντιδήμαρχος Κυπαρισσιας κ. Σαμπαζιώτης που εξήρε το ενδιαφέρον των σεισμολόγων καταλήγοντας ότι θα έχουν κάθε δυνατή βοήθεια για μια σεισμογενή περιοχή όπως η δική μας...
http://radio936.blogspot.

Δεν υπάρχουν σχόλια: