9.10.11

Τι πραγµατικά έκανε ο εµίρης στην Αθήνα...

∆ώδεκα και σαράντα πέντε το µεσηµέρι του Σαββάτου 1η Οκτωβρίου στο lobby του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία». Μία οµάδα από άνδρες µε κατάλευκες, καλοσιδερωµένες κελεµπίες και σαρίκια, σακβουαγιάζ Louis Vuitton και µαύρες πλαστικές θήκες κοστουµιών στις οποίες αναγραφόταν µε µεγάλα λευκά γράµµατα «Giorgio Armani», περίµεναν υποµονετικά να...

τους οδηγήσουν στα δωµάτιά τους. Ηταν το νοµικό και οικονοµικό επιτελείο του εµίρη Χαµάντ µπιν Χαλίφα αλ Θάνι , µε επικεφαλής τον chief executive Αχµάντ αλ Σαγέντ. Στις τέσσερις και τέταρτο έφτασε και ο πολυσυζητηµένος πλέον σε όλα τα µήκη και τα πλάτη του πλανήτη εµίρης. Ανέβηκε γρήγορα στη βασιλική σουίτα του ξενοδοχείου, το οποίο επελέγη αποκλειστικά και µόνο στις επισκέψεις του στην Αθήνα. Ζήτησε µεταλλικό νερό από το προσωπικό και µερικά λεπτά αργότερα ένα τσάι. Ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, σεΐχης Χαµάντ µπιν Τζασίµ µπιν Τζαµπόρ αλ Θάνι , έκανε ένα πολύ σύντοµο πέρασµα από την presidential suite η οποία είχε κλειστεί στο όνοµά του και αµέσως µετά επισκέφθηκε τον εµίρη στη royal suite.

Τελικά ολόκληρη η προεργασία πριν από τη συµφωνία µε το Κατάρ για επένδυση στα µεταλλεία της Χαλκιδικής πραγµατοποιήθηκε στο ιστορικό hotel της πλατείας Συντάγµατος. Αντίθετα µε όσα υποστήριζαν κάποιοι άλλοι. Ανάµεσα στον εµίρη, ο οποίος εµφανίστηκε µε κοµψό γκρι κοστούµι Christian Dior και γραβάτα πικέ (από την ανδρική boutique των ιδιόκτητων πλέον Harrods), και στους επιχειρηµατίες Λεωνίδα Μπόµπολα, διευθύνοντα σύµβουλο του Ελλάκτορα, Σάκη Καλλιτσάντση, πρόεδρο, και ∆ηµήτρη Καλλιτσάντση, διευθύνοντα σύµβουλο του Ακτορα, και τον ∆ηµήτρη Κούτρα της European Goldfields.

Ακολούθησε η επίσκεψη στο Μέγαρο Μαξίµου, η συνάντηση µε τον Πρωθυπουργό. Αµέσως µετά αναχώρησαν για το αεροδρόµιο όπου τους περίµενε το λίαρ τζετ του εµίρη.
Σίβυλλα, Το ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: