23.10.11

Για τη δημοσιονομική πολιτική και χρέος μιλά ο Αντ. Σαμαράς στις Βρυξέλλες...


Στην επίτευξη της δημοσιονομικής πολιτικής και της βιώσιμης αντιμετώπισης του ελληνικού δημόσιου χρέους αναφέρθηκε χθες ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, στο... πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής στου Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προσήλθε, χθες, στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαικού Κόμματος και ανέπτυξε τις θέσεις του για τις τρέχουσες οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα επίτευξης της δημοσιονομικής προσαρμογής, προσανατολισμένης στην άμεση επανεκκίνηση της οικονομίας μας και στη διατήρηση της κοινωνικής μας συνοχής, αλλά και στην αναγκαιότητα βιώσιμης αντιμετώπισης του ελληνικού δημόσιου χρέους, λαμβάνοντας, όμως, υπόψη τους σημαντικούς κινδύνους που συνεπάγονται από ένα μεγαλύτερο “κούρεμά” του.

Αυτές τις θέσεις επανέλαβε δε και ενώπιον των Ευρωπαίων ηγετών.

Όπως είναι γνωτός, η Σύνοδος δεν κατέληξε σε συμπεράσματα, λόγω των ταυτόχρονων διαβουλεύσεων στο Eurogroup και στο Ecofin, αλλά και της σημερινής Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: