7.10.11

Η Ελλάδα θα βγει ενισχυμένη από την κρίση, εκτιμάει ο Φ. Ρέσλερ...


«Η επένδυση στην Ελλάδα είναι επένδυση στο μέλλον» τόνισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών και Τεχνολογίας της Γερμανίας, Φ. Ρέσλερ, στη συνάντηση που... είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου και η οποία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι εξελίξεις και το κλίμα που επικρατεί στην Ευρώπη, καθώς και η κατάσταση στην Ελλάδα και η πορεία της Οικονομίας.

Ο Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στις προσπάθειες, τις θυσίες και την ωριμότητα του ελληνικού λαού, ενώ ο Φ. Ρέσλερ εξέφρασε την εκτίμηση και τον σεβασμό του, όπως και όλης της Ευρώπης προς τον ελληνικό λαό.

Σε ό,τι αφορά στις επενδύσεις, ο πρωθυπουργός μίλησε για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η χώρα μας, ενώ ανέδειξε και τις μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που προωθούνται.

Από τη μεριά του ο Γερμανός αντικαγκελάριος εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα βγει ενισχυμένη από την κρίση.

Τέλος, ο Φ. Ρέσλερ έδωσε έμφαση στις προσπάθειες που γίνονται εκ μέρους τους για την προώθηση των επενδύσεων στην Ελλάδα και τη διερεύνηση των δυνατοτήτων χρηματοδότησής,
Ευ. Βενιζέλος: Τουρισμός και ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, τα κυριότερα πεδία επενδύσεων

Η κρίση στην ευρωζώνη, αλλά και οι προοπτικές γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών και Τεχνολογίας της Γερμανίας, Φ. Ρέσλερ, σύμφωνα με δηλώσεις στις οποίες προέβησαν από κοινού.

Όπως ανέφερε ο Φ. Ρέσλερ, οι αιτίες της κρίσης στην ευρωζώνη εντοπίζονται στα προβλήματα χρέους και ανταγωνιστικότητας και τόνισε την αναγκαιότητα σταθερότητας σε όλη την Ευρώπη.

Επίσης ο Γερμανός αντικαγκελάριος ανέφερε ότι η ανάληψη από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών πρωτοβουλίας για τη λήψη όλων εκείνων των απαραίτητων αποφάσεων που θα δημιουργήσουν ευνοϊκό επενδυτικό κλίμα, στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα προς τους Γερμανούς βιομηχάνους προκειμένου να προχωρήσουν σε επενδύσεις στην Ελλάδα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών τόνισε και πάλι την σημασία του μηνύματος για σταθερότητα του ευρώ και της Ευρωζώνης.

Η Ελλάδα περνά μια πολύ δύσκολη φάση, προχωράμε σε δύσκολες αλλαγές διαρθρωτικού χαρακτήρα και λαμβάνουμε αποφάσεις που μακροπρόθεσμα θα βοηθήσουν τη χώρα και τους πολίτες, είπε ο Ευ. Βενιζέλος τονίζοντας ότι η Ελλάδα θέλει να είναι μια φιλοεπενδυτική και φιλοαναπτυξιακή χώρα.

"Αντιλαμβανόμαστε την σημασία της σταθερότητας στην Ευρώπη, τόσο για την ανάπτυξη όσο και για την κοινωνική συνοχή", επισήμανε ο Ευ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι "πρέπει να πείσουμε τον Έλληνα πολίτη ότι οι θυσίες του πιάνουν τόπο, αλλά και τον Γερμανό πολίτη, ότι η βοήθεια που παρέχει στην Ελλάδα είναι επωφελής και για εκείνον".

Όσον αφορά στο ενδιαφέρον των Γερμανών επενδυτών, ο Ευ. Βενιζέλος είπε ότι τα πεδία επενδύσεων είναι ιδιαίτερα ο τουρισμός και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: