2.10.11

Σε απελπιστική κατάσταση οι άμαχοι της Σύρτης...


Η κατάσταση των πολιορκημένων κατοίκων στη Σύρτη, ένα από τα τελευταία προπύργια των υποστηρικτών του Μουάμαρ Καντάφι είναι απελπιστική (δείτε βίντεο), προειδοποιεί για άλλη μια φορά η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.

Οι πολιορκημένοι πεθαίνουν γιατί δεν ... υπάρχει βασική ιατρική περίθαλψη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Οργανισμού,Χίσεμ Χαντράουι, ο οποίος είπε πως είδε νοσοκομείο στην πόλη να πλήττεται από ρουκέτες και κατήγγειλε "πολλά τυφλά χτυπήματα" με αντιαρματικά όπλα, ρουκέτες και αυτόματα.

Τα μέλη της ΔΕΕΣ έμειναν έκπληκτα από την επίθεση αυτή και οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές είχαν ειδοποιηθεί για την επίσκεψη μας", τόνισε ο Χαντάουι.

Στο νοσοκομείο Ιμπν Σίμα δεν υπάρχει νερό, γιατί οι δεξαμενές έχουν καταστραφεί, τόνισε ο εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ. Το προσωπικό του νοσοκομείου δήλωσε ότι "ο κόσμος πεθαίνει εξαιτίας της έλλειψης οξυγόνου και καυσίμων για τη γεννήτρια".

Επίσης, τραυματίες και ασθενείς δεν έχουν πρόσβαση στο νοσοκομείο εξαιτίας των συγκρούσεων και των ΝΑΤΟϊκών αεροπορικών βομβαρδισμών.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ερυθρά Ημισελήνου, χιλιάδες άμαχοι έχουν παγιδευτεί στις μάχες στην Σύρτη, μια πόλη 70.000 κατοίκων από τους οποίους μόνο οι 18.000 την έχουν εγκαταλείψει.

Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο έδωσε χθες στους κατοίκους της Σύρτης δύο ημέρες ώστε όσοι από αυτούς το επιθυμούν να εγκαταλείψουν την πόλη που πολιορκείται εδώ και δύο εβδομάδες .

Παρά την πολυήμερη πολιορκία, οι στρατιώτες του Συμβουλίου αντιμετωπίζουν σφοδρή αντίσταση στη Σύρτη. Ελέγχουν μεν το λιμάνι και το αεροδρόμιο αλλά δεν μπορούν να εδραιώσουν τις θέσεις τους στην υπόλοιπη πόλη όπου ελεύθεροι σκοπευτές τους επιτίθενται κάθε φορά που προσπαθούν να πλησιάσουν στο κέντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: