12.10.11

Συνεχίζει τις αποξηλώσεις περιπτέρων ο δήμος ...


Ένα ακόμα εγκαταλελειμμένο περίπτερο, στην περιοχή Φαλήρου, που είχε μετατραπεί σε εστία μόλυνσης αποξηλώθηκε σήμερα από τις υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και... Δικτύων, παρουσία του αντιδημάρχου Ανδρέα Κουράκη.

Πρόκειται για μια ακόμα δράση υλοποίησης του σχεδίου απομάκρυνσης των προβληματικών περιπτέρων από το κέντρο της πόλης που εφαρμόζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης προκειμένου να απελευθερωθούν ζωτικοί κοινόχρηστοι χώροι και να διευκολυνθεί η κυκλοφορία των πεζών.

«Συνεχίζουμε το πρόγραμμα απομάκρυνσης των περιπτέρων που δημιουργούν πρόβλημα στην απρόσκοπτη διέλευση των πεζών. Για το συγκεκριμένο περίπτερο είχε ανακληθεί η άδεια του από το 2009, με απόφαση του Νομάρχη, χωρίς ποτέ η απόφαση αυτή να υλοποιηθεί. Εμείς, ως Δήμος Θεσσαλονίκης, προχωρήσαμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες απομακρύνοντας το περίπτερο και αποδίδοντας το πεζοδρόμιο στους πεζούς» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Ανδρέας Κουράκης.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα οι υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας θα προχωρήσουν στην αποξήλωση άλλων δέκα περιπτέρων, για τα οποία βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αποξήλωσης καλωδίων και μετρητών από την Δ.Ε.Η. Σε όλες τις παραπάνω υποθέσεις που εξετάστηκαν προηγουμένως από την Επιτροπή Περιπτέρων καθώς και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης, η κατάργηση των θέσεων αποφασίστηκε προκειμένου να διευκολυνθεί η διέλευση των πεζών και να επιλυθούν τα προβλήματα που προκαλούσε η στενότητα των πεζοδρομίων και η μικρή απόσταση των περιπτέρων από τοίχους παρακείμενων οικοδομών.

Επίσης σε όλες τις περιπτώσεις οι δικαιούχοι των περιπτέρων, είτε απεβίωσαν είτε αποχώρησαν οικειοθελώς διότι έκριναν τις θέσεις οικονομικά άγονες και μη βιώσιμες.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: