2.10.11

Ένας ομογενής μεταξύ των ισχυρότερων της Αυστραλίας...


Στον κατάλογο των πιο ισχυρών Αυστραλών περιλαμβάνεται ο ομογενής Άντριου Δημητρίου, επικεφαλής του δημοφιλέστατου αυστραλιανού φούτμπολ (AFL).

Η λίστα παρουσιάστηκε από την... οικονομική εφημερίδα The Australian Financial Review, ενώ μέλος της κριτικής επιτροπής είναι ο ομογενής πρώην Φιλελεύθερος βουλευτής και νυν ακαδημαϊκός, Πέτρος Γεωργίου.

Σύμφωνα με την κριτική επιτροπή, ο Αντ. Δημητρίου μπήκε στη λίστα ως επικεφαλής ενός αθλήματος που «λατρεύεται σαν θρησκεία» στην Αυστραλία και είναι ένα πρόσωπο με μεγάλη επιρροή σε πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο.

Το πρωτάθλημα του AFL, συμπεριλαμβάνει 17 ομάδες σε όλη την Αυστραλία. Καθε μία από αυτές διαθέτει πάνω από 40.000 μέλη.

ο Δημητρίου, μέσω των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, έχει εξασφαλίσει τεράστια ποσά για τις ομάδες. Επίσης, ο ίδιος έχει προωθήσει καμπάνιες που αφορούν κοινωνικά ζητήματα, όπως την πάταξη του ρατσισμού, της οικογενειακής βίας και των ναρκωτικών.

Όσον αφορά το μισθό του, ο Δημητρίου για το 2011 θα εισπράξει συνολικά 2,1 εκατ. δολάρια, έναντι αποδοχών 560.000 δολαρίων το 2004.


Στην πρώτη θέση της λίστας φιγουράρει η πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ, ενώ υψηλή είναι η θέση και του μεγιστάνα Ρούπερτ Μέρντοχ.
newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: