26.10.11

Κι αυτοί χτενίζονται...



Στις Βρυξέλλες γίνεται χαμός με το ύψος του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους (40%, 50% ή 60%), αλλά στην Αθήνα η συζήτηση γίνεται για δύο άλλους αριθμούς: 151 ή 180;

Πόσοι θα κληθούν να ψηφίσουν τη... νέα συμφωνία; Για την ακρίβεια, πόσους θέλει η κυβέρνηση να την ψηφίσουν; Ουδείς γνωρίζει. Ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος το συζήτησαν στις Βρυξέλλες, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι κατέληξαν σε οριστική απόφαση.

Γι' αυτό η δήλωση που έκανε μετά ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών ερμηνεύτηκε και έτσι κι αλλιώς. Κάποιοι συμπέραναν ότι τάσσεται υπέρ των 180 ψήφων και, επομένως, ανοίγει ο δρόμος για εκλογές. Και κάποιοι άλλοι το ακριβώς αντίθετο, βασιζόμενοι στην «ευχή» που εμπεριέχει η δήλωση Βενιζέλου να ψηφιστεί η συμφωνία με αυξημένη πλειοψηφία, «ει δυνατόν».

Και επειδή, πιθανότατα, δεν είναι δυνατό να συμβεί αυτό, μάλλον η συζήτηση τις επόμενες μέρες θα σταματήσει. Το «κούρεμα» θα ψηφιστεί από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Γιατί, αν δεν ψηφιστεί, θα ακολουθήσει το «ξυράφι» της κάλπης.

Εν κατακλείδι, στις Βρυξέλλες κάποιοι κουρεύονται και στην Αθήνα κάποιοι άλλοι χτενίζονται...
Γ.ΚΑΡ. (Πολιτικά Παρασκήνια, Ελευθεροτυπία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: