10.10.11

Συνεχίζονται οι συζητήσεις τρόικας - ΥΠΟΙΚ...


Οι προϋπολογισμοί 2013 -2014 και τα πρόσθετα μέτρα που απαιτούνται θα βρεθούν και τη Δευτέρα επί τάπητος στη συζήτηση της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με την τρόικα.
Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου, κατά την πολύωρη συνάντηση που είχαν οι... δύο πλευρές την Κυριακή, ολοκληρώθηκε, πλην ελαχίστων σημείων, η εξέταση του μνημονίου για την οικονομική και χρηματοοικονομική πολιτική για τη διετία 2011- 2012.

Τα πρόσθετα μέτρα των 6 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014, οι αποκρατικοποιήσεις και η προώθηση των μεταρρυθμίσεων είναι τα αγκάθια των διαπραγματεύσεων.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι πιέσεις της τρόικας για νέες μειώσεις στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, μέσω της επέκτασης των επιχειρησιακών συμβάσεων.

Ανοιχτό από την τρόικα παραμένει και το θέμα της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και το ύψος του κατώτατου μισθού στην χώρα μας.

Την ίδια ώρα, στον αέρα βρίσκεται η εκταμίευση της έκτης δόσης. Ο επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν δήλωσε ότι η δόση είναι πιθανό να μην εκταμιευτεί.

Επισήμανε πως είναι στο χέρι των Ελλήνων πολιτικών να διασφαλίσουν ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο.

«Αν οι μεταρρυθμίσεις δεν επιταχυνθούν, τότε η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει την αξιοπιστία της», προειδοποίησε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

«Δουλεύουμε σε συνεργασία με την τρόικα και αναζητούμε μία λύση μακράς πνοής» τόνισε αναφερόμενη στο θέμα της Ελλάδας η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, μετά τη συνάντησή της με τον γάλλο πρόεδρο.

Παρομοίως, ο Νικολά Σαρκοζί υπογράμμισε ότι: «Είμαστε σε στενή συνεργασία με την τρόικα» και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα αποτελεί κομμάτι της ευρωζώνης και εμείς θα βρούμε λύσεις για να διασφαλιστεί η οικονομική σταθερότητα στην ευρωζώνη».
Skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: