2.10.11

Ξεκίνησε το Υπουργικό - Κρίσιμες αποφάσεις για την οικονομία...



Ιδιαίτερα κρίσιμες αποφάσεις για την οικονομία της χώρας καλείται να πάρει το έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο που ξεκίνησε με 40λεπτη καθυστέρηση πριν ελάχιστα λεπτά με την άφιξη του πρωθυπουργού.

Τα δύο καυτά θέματα, τα οποία «σηκώνουν» και το... βάρος της 6ης δόσης, είναι η εργασιακή εφεδρεία και ο προϋπολογισμός.

Τα μέλη της κυβέρνησης καλούνται να καταλήξουν σε τελική συμφωνία ώστε να προχωρήσει η τρόικα στη σύνταξη της έκθεσης αξιολόγησης για το πρόγραμμα προσαρμογής.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, όσον αφορά την εργασιακή εφεδρεία έχει υπάρξει μία καταρχήν συμφωνία με τους δανειστές μας, με τις τελικές αποφάσεις να αναμένονται με μεγάλη αγωνία από χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους. Η τρόικα πάντως ξεκαθάρισε ότι αν δεν επιτευχθεί ο στόχος της εφεδρείας των 30.000 εργαζομένων για το 2011, θα ζητήσει απευθείας απολύσεις.

Αναφορικά με τον προϋπολογισμό, οποίος φέτος θα ψηφιστεί πολύ νωρίτερα από τον Δεκέμβριο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα θέσει επί τάπητος το προσχέδιο το οποίο -όπως ανακοίνωσε- θα καταθέσει τη Δευτέρα στη Βουλή. Σε αυτό πρέπει να περιλαμβάνονται κοστολογημένα όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μειωθεί το έλλειμμα και να επιτευχθούν οι στόχοι που προκύπτουν από το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός Οικονομικών θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου.
star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: