21.10.11

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ: 160 Πατρινούς εξετάζει στο ΣΔΟΕ...


Εκατόν εξήντα Πατρινοί περιμένουν τη ... σειρά τους για το άνοιγμα του τραπεζικού τους λογαριασμού. Πρόκειται για «επώνυμους», για τους οποίους το ΣΔΟΕ εκτιμά πως διαθέτουν «φουσκωμένους» λογαριασμούς, το ύψος των οποίων πιθανό να μην μπορούν να δικαιολογήσουν.
Ενώ η διαδικασία είναι σε εξέλιξη, -όπως...


γράφει σήμερα η εφημερίδα "Κόσμος", οι τράπεζες καθυστερούν. «Τα αιτήματα από όλη την Ελλάδα, για άνοιγμα λογαριασμών είναι πολλά, όλα πηγαίνουν στα κεντρικά υποκαταστήματα των τραπεζών στην Αθήνα, οπότε τα εμπόδια είναι πολλά και η χρονική καθυστέρηση μεγάλη», δηλώνει στον «Κόσμο» στέλεχος του ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδος. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Κόσμου» μεταξύ των 160 ονομάτων είναι γιατροί, δικηγόροι, επιχειρηματίες, καθηγητές Πανεπιστημίου αλλά και καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Οι διαδικασίες προχωρούν και εκτιμάται ότι σύντομα θα έχουν ολοκληρωθεί. Οπότε ορισμένοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για το «πόθεν έσχες» του λογαριασμού τους.
Παράλληλα, υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών συνεχίζουν τους ελέγχους και για τους γιατρούς που βρέθηκαν να έχουν υπέρογκα ποσά στους λογαριασμούς τους. Φαίνεται, πάντως, πως ένας εξ αυτών (αυτός με τα 11,5 εκατομμύρια ευρώ) είχε καταφέρει να δικαιολογήσει πλήρως το ποσό που είχε, αλλά και... να το δηλώσει στην εφορία! Αυτό σημαίνει πως πιθανόν ο συγκεκριμένος γιατρός να μην «κυνηγηθεί» ούτε φορολογικά, ούτε ποινικά! Δεν συμβαίνει, όμως, το ίδιο και με τους άλλους δύο (τον ορθοπεδικό με τα 31 εκατομμύρια ευρώ -εμπλεκόμενο στο σκάνδαλο της DePuy) αλλά και αυτόν με τα 8 εκατομμύρια ευρώ.

Κανείς από την Πάτρα στη «μαύρη λίστα»
Από χθες το πρωί «βούιξαν» και τα αθηναϊκά μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη λίστα με τα «μαύρα» που διαθέτει το υπουργείο οικονομικών. Την δημοσίευσε το Newsit του Νίκου Ευαγγελάτου, αλλά και «τα Νέα»! Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πληροφορίες του «Κόσμου», κανείς Πατρινός δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτή τη λίστα με τα εκατοντάδες ονόματα (μεταξύ αυτών ποδοσφαιριστές, παράγοντες ποδοσφαίρου κ.λπ.). Δίπλα από το όνομα και το ποσό που αντιστοιχεί στο «μαύρο χρήμα» αναγράφεται και η πόλη στην οποία διαμένουν οι εμπλεκόμενοι. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βέροια, Λάρισα έχουν την τιμητική τους, αλλά η Πάτρα... απουσιάζει!
www.dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: