13.9.11

Oι μεγαλύτεροι «εργοδότες» του κόσμου...


Όσο παράδοξο κι αν φαίνεται, επτά από τους δέκα μεγαλύτερους «εργοδότες» σε παγκόσμιο επίπεδο, εν μέσω κρίσης είναι κρατικοί φορείς, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει ο Economist, με τις ΗΠΑ και την Κίνα, να πρωτοπορούν στη λίστα.

Το... Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ είναι στην κορυφή, αφού απασχολεί 3,2 εκατ. ανθρώπους, αριθμός που αντιστοιχεί στο 1% του πληθυσμού της χώρας. Η Κίνα, χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό στη Γη και με τις υψηλότερες επενδύσεις σε εξοπλισμούς, απασχολεί 2,3 εκατ. άτομα στις ένοπλές της δυνάμεις. Τρίτη είναι η αμερικανική αλυσίδα καταστημάτων Walmart με 2,1 εκατ., τέταρτη είναι η αλυσίδα καταστημάτων γρήγορου φαγητου Mc Donald's με 1,7 εκατ. σε όλο τον κόσμο, μαζί με την Εθνική Πετρελαϊκή Εταιρεία της Κίνας.

Εντύπωση προκαλεί το 1,4 εκατ. που απασχολεί το Βρετανικό Σύστημα Υγείας (ΝHS) αριθμός που αντιστοιχεί στο 2,5% του πληθυσμού της χώρας και βρίσκεται στην έβδομη θέση, ενώ με 1,6 εκατ. απασχολούμενους προηγείται η Ηλεκτρική Εταιρεία της Κίνας. Την δεκάδα συμπληρώνουν οι Ινδικοί Σιδηρόδρομοι (1,4 εκατ.), η κινεζική Ταχυδρομική Υπηρεσία (900.000) και η εταιρεία ηλεκτρονικών Hon Hai από την Ταιβάν (800.000), θυγατρική της οποίας είναι η Foxconn.

Bλέποντας την κορυφή, μπορούμε να σημειώσουμε ότι οι ΗΠΑ έχουν κηρύξει -κυριολεκτικά- πόλεμο στην ανεργία...


Βαγγέλης Βιτζηλαίος
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: