30.9.11

Εκτός ΔΟΛ η Νταουντάκη και ο Τσαλαπάτης - Mε μπλοκάκι ο Τσίμας ...


Δεκάδες απολύσεις δημοσιογράφων και εργαζομένων άλλων ειδικοτήτων ανακοινώθηκαν σήμερα το πρωί στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.

Μία μόλις εβδομάδα μετά την παραίτηση του Παντελή Καψή από τη... θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού η διοίκηση σε συνεργασία με τις διευθύνσεις των εφημερίδων Βήμα και Νέα προχωρήσαν σε απολύσεις με το αιτιολογικό της κρίσης και των μειωμένων εσόδων.

Στα Νέα απομακρύνθηκαν με αποζημιώσεις τουλάχιστον 8 παλαιά δημοσιογραφικά στελέχη μεταξύ των οποίων και τα μέλη του διοικητικού Συμβούλιου της ΕΣΗΕΑ Νανά Νταουντάκη (α' αντιπρόεδρος) και Δημήτρης Τσαλαπάτης. Ακόμη, στην ίδια κατηγορία εντάσσονται οι Μηνάς Βιντιάδης, Ειρήνη Καρανασοπούλου, Μαίρη Κατσανοπούλου και Δημήτρης Πολιτάκης. Μαζί τους απολύθηκαν και τουλάχιστον ακόμη δύο δημοσιογράφοι η Ρένα Δημητρίου και ο σκιτσογράφος Τάσος Αναστασίου. Στους αμειβόμενους με μπλοκάκι «μετατάσσονται» ο Δημοσθένης Κούρτοβικ και ο Παύλος Τσίμας.

Στο Βήμα μεταξύ άλλων αποχωρούν η Λουίζα Κουμανέα, ο Παναγής Γκιόλμας και ο Σπύρος Φράγκος, καθώς και η υπέυθυνη για τα περιοδικά Νάνσυ Ζαμπέτογλου.

Η διοίκηση του ΔΟΛ σε επόμενη φάση θα ενοποιήσει τις αίθουσες σύνταξης των ηλεκτρονικών εκδόσεών της (in.gr, tanea.gr, tovima.gr) προκειμένου να περισταλούν ακόμη περαιτέρω οι δαπάνες.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΒΗΜΑ Τάσος Αναστασιάδης, γράφει στο blog του:

Συνάδελφοι,
Οι υποτιθέμενες "ήπιες" αποχωρήσεις τέλειωσαν. Αρχισε ήδη η σφαγή ! Προφανώς θα συνεχίσει μέσα στη μέρα και για το Βήμα υποθέτω όταν κλείσει το κυριακάτικο, όπως το έκαναν τις άλλες φορές».
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: