16.9.11

Εξαπατούσε ιερείς στην Πελοπόννησο...


Οι υποσχέσεις ενός 29χρονου ότι μπορούσε να ρυθμίσει τα συνταξιοδοτικά τους ζητήματα ξεγέλασαν αρκετούς ιερείς στην Πελοπόννησο και όχι μόνο, οι οποίοι του εμπιστεύθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά για να... κινήσει τις «απαραίτητες» διαδικασίες, χωρίς να φαντάζονται ότι πρόκειται για απατεώνα!

Ο νεαρός ήταν η αιχμή του δόρατος μιας πενταμελούς σπείρας η οποία δρα στην Πελοπόννησο με στόχο ιερωμένους στην Λακωνία, τη Μεσσηνία, την Αργολίδα, την Αιτωλοακαρνανία, τη Φθιώτιδα, τη Θεσπρωτία και τον Πύργο. Οι δράστες έπειθαν τα ανυποψίαστα θύματά τους ότι μπορούσαν να τους εξασφαλίσουν μεγαλύτερη σύνταξη απ’ ό,τι υπολόγιζαν και εισέπρατταν μεγάλα χρηματικά ποσά για να… «λαδώσουν» τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Δεκάδες ιερωμένοι όλων των βαθμών έπεσαν θύματα απάτης σε διάφορες περιοχές της χώρας, αλλά σύνταξη δεν είδαν ! Έτσι, κατέφυγαν στις αστυνομικές αρχές που σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος των μελών της σπείρας για απάτες κατ’ εξακολούθηση. Ωστόσο, η σύλληψη του 29χρονου την ώρα που πήγε σε τράπεζα στην συνοικία Παπακαυκά της Αμαλιάδας, να εισπράξει ένα έμβασμα το οποίο του έστειλε κατόπιν συνεννόησης με τις αρχές ένας ιερέας από την Ηγουμενίτσα, οδήγησε στα ίχνη της σπείρας. Ο νεαρός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Ηγουμενίτσας, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας των απατεώνων αναζητούνται.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: