4.9.11

Κρίσιμη εβδομάδα για την οικονομία...


Διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Φινλανδίας και την καγκελάριο της Γερμανίας θα έχει τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ, σε μια προσπάθεια να ξεπεραστεί το... αδιέξοδο των απαιτήσεων που εγείρουν διάφορα κράτη της ευρωζώνης για την παροχή εγγυήσεων, ως προϋπόθεση συμμετοχής στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.

Οι κυβερνήσεις των κρατών της ευρωζώνης έχουν ζητήσει από τον κ. Βαν Ρόμπαϊ να κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις έως τα μέσα Σεπτεμβρίου για την ενίσχυση της συνεργασίας και της οικονομικής διακυβέρνησης στη ζώνη του ευρώ.

Εν τω μεταξύ, στις 7 Σεπτεμβρίου αναμένεται η απόφαση του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου της Καρλσρούης για τη συνταγματικότητα ή όχι του πρώτου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας.

Η διαμάχη για τη συμμετοχή των γερμανών βουλευτών στη λήψη των μελλοντικών αποφάσεων του διευρυμένου Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας μεταφέρεται στις συζητήσεις που θα ξεκινήσουν επί του νομοσχεδίου στη γερμανική Βουλή στις 8 Σεπτεμβρίου.

Στις 9 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής ιδιωτών (τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων) στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου.
TANEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: