24.9.11

«Δεν πληρώνω» και από το ΚΚΕ...


Για οργανωμένη άρνηση καταβολής της έκτακτης εισφοράς και του τέλους ακινήτων καλεί το ΠΑΜΕ συνδικάτα και δήμους . Πανελλαδικό χαρακτήρα "στάσης πληρωμών" από τους πολίτες θέλει να... δώσει το ΚΚΕ καθώς σε εκατοντάδες σωματεία και εργατικά κέντρα συνδικαλιστές που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ θέτουν ζήτημα οργανωμένης άρνησης καταβολής της έκτακτης εισφοράς.

Το σύνθημα "επιστρέφουμε τον λογαριασμό" τίθεται από τα στελέχη και μέλη του ΚΚΕ καλώντας σε "οργανωμένη - μαζική άρνηση πληρωμής".

Η προαναγγελθείσα σκληρή στάση της ηγεσίας του ΚΚΕ -αμέσως μετά τις εκλογές ο Περισσός έθεσε θέμα "ταξικού πολέμου"- συνοδεύτηκε προχθές με δηλώσεις ότι "η απάντηση του λαού πρέπει να είναι ισχυρή που να θορυβήσει την κυβέρνηση, την ελληνική πλουτοκρατία και την Ευρωπαϊκή Ενωση".

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε όλες τις συνδικαλιστικές ενώσεις, σε δήμους ή άλλους μαζικούς φορείς θέτουν θέμα είτε έκδοσης ψηφισμάτων υπέρ της "άρνησης καταβολής του λογαριασμού" είτε οργανωμένα προσπαθούν να μαζέψουν τα "χαρτιά" της εφορίας.

Σημείο αναφοράς και επόμενος σταθμός -κρίσιμος εκτιμάται από τον Περισσό- είναι η Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου -δύο μέρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την πληρωμή της έκτακτης εισφοράς "αλληλεγγύης"-, καθώς έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις και πορείες προς το υπουργείο Οικονομίας.

Παράλληλες δράσεις με αντίστοιχα αιτήματα αναπτύσσονται και από δυνάμεις που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ ή στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, χωρίς ωστόσο να συμπλέουν σε κοινή "γραμμή" με τον... Περισσό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ηγεσία του ΚΚΕ επιτέθηκε στην Κουμουνδούρου θέτοντας το ερώτημα αν "αντιτίθενται στο χαράτσι συνολικά ή μόνο στον βαθμό που αυτό επιβάλλεται σε ανθρώπους που αδυνατούν να πληρώσουν".

Η αφορμή
Αφορμή δήλωση του προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα ότι "το θέμα είναι τι θα κάνουν οι χιλιάδες συμπολίτες μας που δεν μπορούν να πληρώσουν", προσθέτοντας ότι "εμείς θα υποστηρίξουμε και προστατεύσουμε αυτούς τους ανθρώπους, όχι λέγοντάς τους, χτυπώντας τους στην πλάτη, μην πληρώσετε εσείς και εμείς θα σας στηρίξουμε".

Από την πλευρά του ο ΣΥΝ κάλεσε τους επιστημονικούς φορείς και κυρίως τους δικηγορικούς συλλόγους και τις νομικές σχολές να διαμορφώσουν πλαίσιο νομικής και πρακτικής υποστήριξης, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας τόνισε να μη διανοηθούν να κόψουν το ρεύμα σε εκατοντάδες φτωχά νοικοκυριά.

Στο διαδύκτιο
Νέες πρωτοβουλίες

Ενα νέο κίνημα "Δεν πληρώνω" αρχίζει να οργανώνεται και διαδικτυακά, καθώς έχουν αναρτηθεί ανακοινώσεις οι οποίες προτρέπουν τους πολίτες να προχωρήσουν στην άρνηση καταβολής. Μάλιστα καλούνται οι πολίτες να καταθέσουν στην αρμόδια ΔΟΥ στην οποία ανήκουν μια "δήλωση ρητής επιφύλαξης", με την οποία θα διεκδικήσουν να τους επιστραφούν τα χρήματα σε περίπτωση που το ειδικό τέλος κριθεί αντισυνταγματικό.

Πρωτοβουλίες έχουν αναλάβει πρωτοβάθμια σωματεία, στήνονται επιτροπές σε δήμους και γειτονιές για να στηρίξουν σπίτια τα οποία αδυνατούν να πληρώσουν το "τέλος για τα ακίνητα" μέσω της ΔΕΗ.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: