19.9.11

Ρεκόρ τηλεθέασης για τη συνέντευξη του Στρος-Καν...


Καθηλωμένοι μπροστά τις τηλεοράσεις τους παρακολούθησαν οι Γάλλοι τις εξηγήσεις του Ντομινίκ Στρος-Καν για τις κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις που αντιμετωπίζει. Η συνέντευξη του... πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1 το βράδυ της Κυριακής έσπασε το ρεκόρ τηλεθέασης για δελτίο ειδήσεων στην Γαλλία, με περισσότερους από 13 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Mediametrie, το διάστημα 20:09 ως 20:33, όταν ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ απαντούσε σε ερωτήσεις της δημοσιογράφου Κλερ Σαζάλ, το ποσοστό τηλεθέασης έφτασε το 47%, δηλαδή τους 13.446.000 τηλεθεατές.

Στη συνέντευξή του, o Ντομινίκ Στρος-Καν παραδέχτηκε τη σεξουαλική συνεύρεσή του με την 32χρονη Ναφισάτου Ντιαλό, καμαριέρα στο ξενοδοχείο Sofitel, χαρακτηρίζοντάς την ως «ηθικό παράπτωμα».

Παράλληλα, ανέφερε ότι η υπόθεση αυτή του κόστισε τη συμμετοχή του στις γαλλικές προεδρικές εκλογές. «Έχασα το ραντεβού μου με τους Γάλλους» είπε χαρακτηριστικά.

Η συγγνώμη του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ δεν έπεισε τους πάντες. Από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, για παράδειγμα, δεν έλειψαν τα επικριτικά σχόλια.

«Ακόμα και αν ο Στρος-Καν παραδέχτηκε πως η συμπεριφορά του ήταν άσχημη, το έκανε με σφιγμένα δόντια» ανέφεραν οι New York Times.

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο αμερικανικό δικαστικό σύστημα, κατηγορώντας το ότι τον «ταπείνωσε».
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: