3.9.11

Ο Καμίνης είδε άραγε τις εικόνες εξαθλίωσης?...


Tου Κοσμά Βίδου

Διασχίζοντας τις προάλλες, ύστερα από πολύ καιρό, το κάτω μέρος της πλατείας Κλαυθμώνος σοκαρίστηκα από την υποβάθμισή του. Η περιοχή κάτω από τα δένδρα έχει μετατραπεί σε μια... ζέχνουσα κατασκήνωση εξαθλιωμένων ναρκομανών οι οποίοι έσπευσαν να μου ζητήσουν χρήματα για τη δόση τους _ όσοι από εκείνους ήταν σε θέση να κινηθούν. Μαθαίνω τώρα ότι την εν λόγω πλατεία επισκέφθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης (είδε άραγε τις ίδιες εικόνες ή είχαν προφτάσει να τις καθαρίσουν προσωρινά;) για να δηλώσει ότι στόχος του δήμου είναι η ειρηνική ανακατάληψη δημόσιων χώρων προς όφελος όλων των κατοίκων της πόλης, και εν προκειμένω με την επαναλειτουργία στο τέλος Σεπτεμβρίου του δημοτικού καφενείου στο κάτω μέρος της πλατείας. Παρ' ότι θεωρώ ότι χρειάζονται πολύ πιο δραστικά μέτρα από τη λειτουργία ενός καφενείου, ελπίζω αυτή τη φορά η αναβάθμιση να μη μείνει στα λόγια. Γιατί δεν υπάρχει πλέον καιρός για καθυστερήσεις και κωλυσιεργίες. Το κέντρο της Αθήνας, πολλούς μήνες μετά την εκλογή τού κυρίου Καμίνη, εξακολουθεί να βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, για να μην πω ότι υποτροπιάζει… Ως πότε;

Μετά τιμής,

Πανδώρα

ΥΓ.: Κατά τα άλλα… Αν στην Ελλάδα η κυβέρνηση καλεί τους πολιτικούς να γίνουν δωρητές οργάνων, στη Ζιμπάμπουε τους καλεί να κάνουν περιτομή για να δώσουν το καλό παράδειγμα.

* Αυτό επειδή, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, οι άνδρες που έχουν κάνει περιτομή έχουν 60% λιγότερες πιθανότητες να μολυνθούν από τον ιό HIV. Και το AIDS θερίζει στην αφρικανική χώρα!

* Χιλιάδες άτομα πήραν μέρος σε διαδικτυακή έρευνα για την ανάδειξη των μεγαλύτερων… λουφαδόρων-κοπανατζήδων της υφηλίου. Μην ανησυχείτε, αυτή τη φορά οι Ελληνες δεν βρίσκονται σε περίοπτη θέση.

* Εκείνοι που... αρίστευσαν είναι οι Κινέζοι και οι Ινδοί, με τους πρώτους να απαντούν σε ποσοστό 71% ότι ενίοτε δηλώνουν ασθένεια για να μην πηγαίνουν στις εργασίες τους.

* Οταν τους ζητήθηκε να εξηγήσουν το γιατί, οι περισσότεροι είπαν ότι ένιωθαν αγχωμένοι και ότι χρειάζονταν ένα διάλειμμα για να ηρεμήσουν.

* Πώς ηρεμούν; Μένοντας σπίτι και βλέποντας τηλεόραση, είπαν. Δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν;

BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: