15.9.11

Περιφρόνηση του υφυπουργού Επικρατείας Α.Τόλκα προς τον Επαρχιακό Τύπο...


Καταγγέλλεται η στάση του από το Δ.Σ. της ΕΙΕΤ...
«Αρχή άνδρα δείκνυσι» δηλαδή: «Η εξουσία αποκαλύπτει τις δυνατότητες του ανθρώπου, δείχνει τις ικανότητες και το χαρακτήρα του.» Το ρητό ταιριάζει απόλυτα με την περίπτωση του υφυπουργού Επικρατείας κ. Άγγελου Τόλκα, υπεύθυνου για τα περιφερειακά Μ.Μ.Ε., ο οποίος δεν

πρόλαβε καλά – καλά να κλείσει μήνα από την ανάθεση του συγκεκριμένου πόστου στο πρόσωπό του και έδειξε, στην πρώτη ευκαιρία, τον χαρακτήρα και τις… δυνατότητές του…

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 25 Αυγούστου, μετά από συνεννόηση του γραφείου του υφυπουργού με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου, «κλείστηκε» συνάντηση στο γραφείο του για τη 1:00 το μεσημέρι. Παρότι ο μήνας Αύγουστος είναι μήνας διακοπών, η συνάντηση με τον αρμόδιο υφυπουργό εκρίθη μείζων παντός άλλο θέματος και σύσσωμο το Δ.Σ. της ΕΙΕΤ βρισκόταν στις 12:55 στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, όπου και το γραφείο του προσκαλέσαντος. Όμως, εκεί βρεθήκαμε μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη. Ο κ. Τόλκας ήταν απασχολημένος στη Βουλή, όπως μας ενημέρωσε η γραμματέας του, και δεν ήξερε τι ώρα θα τελείωνε… Φυσικά και δεν υπήρξε καν το τακτ να ενημερωθούμε από πριν και να μεταφερθεί η ώρα της συνάντησης. Έτσι και αποχωρήσαμε καταθέτοντας την έντονη διαμαρτυρία μας για την αχαρακτήριστη επιδειχθείσα συμπεριφορά. Ο νέος υφυπουργός αγνόησε παντελώς και προκλητικά όχι 6 ανθρώπους που ήρθαν από όλες τις γωνιές της Ελλάδας, συνεπείς στην ώρα και στο ραντεβού τους αλλά, μέσω αυτών, πέραν των 160 επαρχιακών εφημερίδων, τις οποίες και εκπροσωπούν.

Δυστυχώς, θα πρέπει να παραδεχτούμε, πως με την συμπεριφορά και την στάση του ο νεαρός υφυπουργός απεδείχθη απολύτως ειλικρινής, ως προς τις προθέσεις αυτού και της κυβέρνησής του απέναντι στον Επαρχιακό Τύπο: Μετά και την ψήφιση του άρθρου 48 του Εφαρμοστικού νόμου του Μεσοπρόθεσμου και με την ως τώρα κυβερνητική λειτουργία πάνω στο θέμα Επαρχιακός Τύπος, στόχος είναι το πετσόκομμα, το φίμωμα και τελικά, το σβήσιμο των ελεύθερων φωνών της Ελληνικής επαρχίας. Τα συμπεράσματα δεν είναι αυθαίρετα. Βγαίνουν αβίαστα από την ως τώρα τακτική των απέναντι στα θέματα που αφορούν, ουσιαστικά, την επιβίωση των εφημερίδων μας.

Να ξέρουν, όμως, κάτι: Ο Επαρχιακός Τύπος είναι η Μήτρα της Ελληνικής Δημοσιογραφίας, οι πρώτες εφημερίδες στην Ελληνική επαρχία βγήκαν, και είναι θέμα Δημοκρατίας και επιβίωσης της Χώρας η συνέχιση της ύπαρξής του, για να μπορεί ο λαός να ενημερώνεται και να διεκδικεί υπεύθυνα. Και αυτό το δικαίωμα του Ελληνικού λαού είμαστε εδώ για να το υπερασπιστούμε!

Γιώργος Ν. Μουσταΐρας
Μέλος Δ.Σ. ΕΙΕΤ

Από την πλευρά του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΙΕΤ δημοσιοποιήθηκε η παρακάτω καταγγελία για την αχαρακτήριστη στάση του κ. Τόλκα:
Όταν οι αντιλήψεις της «νέας διακυβέρνησης» γίνονται πράξη ανατρέπουν εκ βάθρων τις έως σήμερα ισχύουσες παραμέτρους που έχουν να κάνουν με σεβασμό στους θεσμούς, αξιοπρέπεια, ευγένεια μεταξύ των σχέσεων των πολιτών, αξιοπιστία.

Νόμοι, κανόνες, συμφωνηθέντα και κεκτημένα δικαιώματα, καταργούνται, καταπατούνται, καταστρατηγούνται από την κυβέρνηση, η οποία πάνω στον πανικό της για την εφαρμογή του Μνημονίου, του Μεσοπρόθεσμου και των εντολών που λαμβάνει από τους Ευρωπαίους οικονομικούς προϊσταμένους της, έχει λησμονήσει ότι οφείλει να σέβεται θεσμούς και πολίτες. Έχει απεμπολήσει κάθε αξία.

Άξιο τέκνο της και ο νεοχρισθείς Υφυπουργός Επικρατείας Άγγελος Τόλκας, ο οποίος ανέλαβε τις αρμοδιότητες του Περιφερειακού Τύπου. Σε συμφωνημένη συνάντηση που είχε στη 1:00 το μεσημέρι της Πέμπτης 25-8-2011, με το Δ.Σ. της ΕΙΕΤ, ο κύριος Υφυπουργός αθέτησε το λόγο του, δεν ήρθε στη συνάντηση διότι είχε κάποια άλλη δουλειά. Τόσο απλό. Ο 33χρονος Υφυπουργός Επικρατείας, του οποίου ο Πρωθυπουργός του εμπιστεύτηκε την υπηρεσία του θεσμού, απαξίωσε με πράξη του και το θεσμό και τον εαυτό του. Σε ό,τι αφορά τον ίδιο λίγο το κακό, διότι, η ποιότητα και η ποσότητα του προσωπικού αξιακού βάρους είναι σήμερα είδος δυσεύρετο μεταξύ των παροικούντων την πολιτική Ιερουσαλήμ. Όμως οι θεσμοί δεν ανήκουν ούτε στην κυβέρνηση, ούτε στο ΠΑΣΟΚ και πολύ περισσότερο στον άξιο συμπάθειας και συγχώρεσης Άγγελο Τόλκα. Οι θεσμοί ανήκουν στο λαό και οφείλουν να υπηρετούνται από τους πολιτικούς, οι οποίοι περιστασιακά και πρόσκαιρα αναλαμβάνουν αυτή την υπεύθυνη θέση.

Βέβαια, η υπευθυνότητα, η σοβαρότητα και πάνω απ’ όλα η αξιοπρέπεια σπανίζουν στη «νέα διακυβέρνηση». Γιατί λοιπόν ο Άγγελος Τόλκας θα έπρεπε να αποτελεί φωτεινή εξαίρεση και να μη συντάσσεται με τον αξιολύπητο κανόνα;

ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΟΙ!

πηγηhttp://paratiritis-news.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: