10.9.11

Bενιζέλος: Να αλλάξουμε εμείς το κλίμα...



Εάν δεν σταματήσουν οι φωνές εντός της Ελλάδας που φέρνουν μεμψιμοιρία, τότε δεν θα σταματήσουν και οι απέξω να διακινούν φήμες εις βάρος της χώρας τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος με ομιλία του στη γενική συνέλευση της ... Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ). Πρόσθεσε ότι οι κερδοσκόποι στοχεύουν στο ευρώ και πως η Ελλάδα είναι μικρό μέγεθος για να μην μπορεί να λύσει το πρόβλημα της η Ε.Ε..
«Όποιοι νομίζουν ότι η Ελλάδα είναι ο εύκολος στόχος, ο αποδιοπομπαίος τράγος, το αρνητικό πρότυπο του Νότου, τελικά στρέφονται κατά του εαυτού τους, κατά του σκληρού πυρήνα της ευρωζώνης» δήωσε και συμπλήρωσε ότι «έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να απαντάμε στη σπέκουλα και την οργανωμένη φημολογία κατά του ευρώ».

Παράλληλα καταδίκασε κάθε είδους δήλωση που φέρνει αναταραχή σε πολίτες και αγορές. «Αν εμείς εδώ μόνοι μας δεν σταματήσουμε να ανακυκλώνουμε φήμες και να καταβυθιζόμαστε σε εθνική μεμψιμοιρία, δεν θα σταματήσουν και οι απέξω να διακινούν φήμες και να παίζουν κακόγουστα παιχνίδια ες βάρος της χώρας» ξεκαθάρισε.

Στη συνέχεια, ο Ευ.Βενιζέλος τόνισε ότι η ελληνική οικονομία αντιπροσωπεύει μόλις το 2% του κοινοτικού ΑΕΠ και ότι «εα μεγέθη της Ελλάδας δεν τη μετατρέπουν σε καταλύτη για το μέλλον και την επιβίωση του ευρώ. Αν όμως η ευρωζώνη δεν μπορεί να λύσει το ελληνικό πρόβλημα, δεν μπορεί να λύσει και το δικό της δομικό πρόβλημα» .

Δήλωσε με νόημα πως υπάρχουν χώρες που από μόνες τους ισοδυναμούν με το 25% του χρέους της ευρωζώνης και άλλες που οι ετήσιες δανειακές τους ανάγκες είναι ίσες με το συνολικό χρέος της χώρας.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: