22.5.10

Κατακλυσμός ταλαιπωρίας στους δρόμους...


Λευκωσία: Τη μεγαλύτερη επιχείρηση στους δρόμους θα στήσει τη Δευτέρα του Κατακλυσμού η Τροχαία επιστρατεύοντας 400 αστυνομικούς, ακόμη και το ελικόπτερο της Αστυνομίας. Μάλιστα έχει ετοιμάσει και σχέδιο Β’ σε περίπτωση που συμβεί κάποιο απρόοπτο στον αυτοκινητόδρομο λόγω των έργων που διεξάγονται αυτό το διάστημα.

Η Τροχαία έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για τη μεγάλη επιστροφή των Λευκωσιατών από το τριήμερο και συνιστά προς τους οδηγούς, μέσω...

του διευθυντή της, ανώτερου αστυνόμου Δημήτρη Δημητρίου, υπομονή, γιατί προβλέπεται ότι θα υπάρξει μεγάλη ταλαιπωρία. Όπως εκτιμάται, λόγω του τριημέρου, θα παρατηρηθεί η μεγαλύτερη έξοδος των κατοίκων της Λευκωσίας γι’ αυτό και με την επιστροφή τους θα υπάρξει ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση στους δρόμους. Για διευκόλυνση των οδηγών και για να μην υπάρξουν απρόοπτα, η Τροχαία έχει λάβει τα μέτρα της, επιστρατεύοντας όλο το προσωπικό της και από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, τα μέλη της θα βρίσκονται στους δρόμους. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στο σημείο που ενώ-
νονται οι δρόμοι Λεμεσού-Λευκωσίας και Λάρνακας-Λευκωσίας. Σύμφωνα με τον διευθυντή της Τροχαίας, η εκτροπή των οδηγών που θα έρχονται από τη Λεμεσό θεωρείται δεδομένη, αφού οι οδηγοί προερχόμενοι από τον Πρωταρά και τη Λάρνακα θα έχουν προτεραιότητα.

Για πρώτη φορά η Τροχαία ετοίμασε εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που ο αυτοκινητόδρομος κλείσει συνεπεία δυστυχήματος. Ελλείψει ερείσματος ασφαλείας λόγω έργων, τα οχήματα θα εκτρέπονται μέσω Αγίας Βαρβάρας-Κοτσιάτη για να φτάσουν στη Λευκωσία. Έχουν επιστρατευθεί και ρυμουλκά τα οποία θα είναι σε αναμονή σε περίπτωση ακινητοποίησης οχημάτων στους δρόμους. Ο κ. Δημητρίου προειδοποίησε τους οδηγούς ότι όσοι χρησιμοποιήσουν τις λωρίδες ασφαλείας θα καταγγέλλονται από μέλη της ομάδας «Ζ». Επίσης, εντός του Αρχηγείου θα υπάρχει αξιωματικός ο οποίος θα συντονίζει όλες τις ομάδες που θα βρίσκονται στους δρόμους και θα έχει επικοινωνία με το ελικόπτερο για καλύτερη επιτήρηση της τροχαίας κίνησης.

Του Μιχάλη Χατζηβασίλη στο σημερινό φύλλο του Φιλελεύθερου

Δεν υπάρχουν σχόλια: