24.5.10

"Στην κ. Μαντέλη ασκήθηκαν πιέσεις"...


Δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή "Πρώτη Γραμμή" ο πρώην υπουργός Αλέξανδρος Κοντός.
Την εκτίμηση ότι το παλιό και γκρίζο ΠΑΣΟΚ πίεσε την κ. Μαντέλη να πει όσα κατέθεσε στην εξεταστική για το Βατοπέδιο, έκανε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» ο πρώην υπουργός Αλέξανδρος Κοντός.
Στην απολογία της η Σταματίνα Μαντέλη, πρώην διευθύντρια πολιτικής γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσε...
επιβαρυντικά στοιχεία για εμπλοκή δύο πρώην υπουργών στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, του κ. Μπασιάκου και του κ. Κοντού, ενώ ρόλο συντονισμού αποδίδει στους Θεόδωρο Ρουσόπουλο και Γιάννη Αγγέλου .

Στο πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα προς την ανακρίτρια η κυρία Μαντέλη υποστηρίζει ότι η ανταλλαγή των εκτάσεων ήταν κεντρική πολιτική απόφαση, για την εφαρμογή της οποίας γίνονταν συνεχείς παρεμβάσεις υπουργών.

Ο κ. Κοντός είπε ότι στην πρώτη εξεταστική η κ. Μαντέλη είχε πει άλλα από αυτά που ισχυρίζεται τώρα. Ο πρώην υπουργός ανέφερε μάλιστα ότι στην κατάθεσή της στην εισαγγελέα Σπυροπούλου δεν είχε κάνει καμία αναφορά για πιέσεις από πολιτικά πρόσωπα.

Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι δεν έχει πολιτικές ευθύνες και πως εάν η κυβέρνηση το επιθυμούσε θα μπορούσε να ακυρώσει όλες τις ανταλλαγές.

Τόνισε πως δεν υπήρξε καμία συνάντηση με την Σταματίνα Μαντέλη πριν καταθέσει στην εξεταστική ή στην εισαγγελέα. Χαρακτήρισε αναξιόπιστη μάρτυρα την πρώην διευθύντρια πολιτικής γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Επέρριψε ευθύνες για τις ανταλλαγές στην κτηματική εταιρία δημοσίου και το χώμα ορκωτών λογιστών.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: