20.5.10

Φορολογικά έσοδα 9 δισ. ευρώ από το κυνήγι της φοροδιαφυγής...

Προληπτικό έλεγχο τραπεζικών λογαριασμών προτείνει η Εθνική Τράπεζα...
Σημαντικά περιθώρια αύξησης των φορολογικών εσόδων του κράτους από φυσικά πρόσωπα διαπιστώνει σε μελέτη της η Εθνική Τράπεζα και μεταξύ άλλων προτείνει προληπτικό έλεγχο της κίνησης των τραπεζικών λογαριασμών, στο πλαίσιο των τακτικών φορολογικών ελέγχων.
Σύμφωνα με την Τράπεζα, το δημόσιο θα μπορούσε να...
αντλεί ετησίως επιπλέον 9 δισ. ευρώ από τη φοροδιαφυγή, τη φοροαποφυγή και από τη φορολόγηση εισοδημάτων εκτός μισθωτής εργασίας των φυσικών προσώπων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς εάν υπάρχει λίστα με συστηματικούς φοροφυγάδες από τον καλλιτεχνικό χώρο, απάντησε ότι σε όλους τους χώρους υπάρχουν συστηματικοί φοροφυγάδες και ότι σε ορισμένους χώρους η φοροδιαφυγή είναι μεγαλύτερη.

Σε άλλη ερώτηση εάν υπάρχουν εφοριακοί που δεν έχουν κάνει δήλωση, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι το υπουργείο Οικονομικών πλέον έχει αλλάξει ρότα και έχει ως πρώτο μέλημα την είσπραξη εκείνων των οφειλόμενων προς το δημόσιο, αλλά και να σταματήσουν τέτοιες συμπεριφορές που θεωρούνταν αυτονόητες έως τώρα.

«Κάθε μέρα βλέπουμε στη δημοσιότητα ενέργειες των κρατικών λειτουργών που αφορούν στο υπουργείο Οικονομικών, κάθε μέρα βλέπουμε να ελέγχονται και όλοι εκείνοι οι κρατικοί λειτουργοί που είναι επιφορτισμένοι από το νόμο με το καθήκον να αποτυπώνουν και να εισπράττουν τα οφειλόμενα»,είπε ο κ. Πεταλωτής, διευκρινίζοντας ότι μιλάει για προϊστάμενους δημόσιων οικονομικών υπηρεσιών που δεν πιάνουν τους στόχους τους, για δημόσιους λειτουργούς του υπουργείου Οικονομικών που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους και τόνισε ότι νομοθετικά υπάρχει ένα οπλοστάσιο, ώστε αυτοί να έχουν τις συνέπειες, εφόσον υπάρχει δόλος.

Τέλος, ερωτηθείς για το ζήτημα των προσλήψεων στη Βουλή ο κατά τους τελευταίους μήνες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο πρόεδρος της Βουλής έχει δεσμευτεί ότι δε θα επιτρέψει
να γίνουν ξανά τέτοιου είδους προσλήψεις, που έγιναν με πρωτοβουλία της προηγούμενης κυβέρνησης και «είναι τα απόνερα μιας πολιτικής που δεν υπολόγιζε το δημόσιο χρήμα και τον ελληνικό λαό».
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: