Όπως δήλωσε την Παρασκευή, εφόσον υπάρξει τελική συμφωνία τις επόμενες ημέρες, αυτή θα μπορούσε να υπογραφεί ήδη από την προσεχή εβδομάδα στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, το οποίο θα διεξαχθεί στην Ελβετία.
Επίσης ανέφερε ότι η Ουκρανία παρέλαβε ένα «σοβαρό» πακέτο πυραύλων αεράμυνας το πρωί. «Μέχρι σήμερα το πρωί, είχαμε αρκετά συστήματα αεράμυνας χωρίς πυραύλους. Σήμερα μπορώ να μιλήσω γι' αυτό ανοιχτά, επειδή από σήμερα έχουμε αυτούς τους πυραύλους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ουκρανός πρόεδρος.
Απαντώντας έμμεσα στον πρόεδρο Τραμπ και στις αιτιάσεις του ότι ολιγωρεί σχετικά με τη λήξη του πολέμου, διεμήνυσε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ουκρανία ενδιαφέρονται για τον τερματισμό του πολέμου, η Ρωσία είναι αυτή που παρεμποδίζει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις. Σε γενικές γραμμές, είναι σαφές ότι οι ΗΠΑ θέλουν να τερματίσουν τον πόλεμο αύριο. Και εμείς θέλουμε να το κάνουμε σήμερα». Επισήμανε ότι η Ουκρανία χρειάζεται εγγυήσεις ασφαλείας που θα διαρκούν περισσότερο από τη θητεία του Τραμπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου