23.5.24

Απαντήσεις για τα γεύματα της ντροπής ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ...



Απαντήσεις για τις κυβερνητικές ευθύνες και παραλείψεις στην υπόθεση της μαζικής δηλητηρίασης δεκάδων μαθητών στη Λαμία από σχολικά γεύματα μολυσμένα με σταφυλόκοκκο, ζητούν στη Βουλή με ερώτησή τους 19 βουλεύτριες και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία της βουλευτή Επικρατείας και Αναπλ. Τομεάρχη Δικαιοσύνης Έλενας Ακρίτα...

Στην ερώτηση, για μία υπόθεση που πήρε ακόμα πιο περίεργη τροπή μετά από τη φωτιά της περασμένης Κυριακής που κατέστρεψε ολοσχερώς τις εγκαταστάσεις της εταιρείας, υπογραμμίζεται πως οι εν λόγω συσκευασμένες μερίδες φαγητού μοιράζονταν από ιδιωτική εταιρεία catering, στα πλαίσια της υλοποίησης του Προγράμματος «Σχολικά Γεύματα», το οποίο συντονίζεται και εποπτεύεται από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής.

Επισημαίνεται ακόμα ότι, πολλούς μήνες πριν από τη μαζική δηλητηρίαση των μαθητών, υπήρξαν συγκεκριμένες και έγγραφες καταγγελίες Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων της περιοχής, που έκαναν λόγο για ακατάλληλα γεύματα.

Μετά από αυτά, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς Κοινωνικής Συνοχής και Παιδείας να δημοσιοποιήσουν τις προδιαγραφές επιλογής των ανάδοχων εταιρειών, καθώς και τη συχνότητα με την οποία διενεργούνται μέσα στη σχολική χρονιά έλεγχοι των παρεχόμενων υπηρεσιών από τους 21 ανάδοχους σε όλη τη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή είναι η δεύτερη ερώτηση που καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Βουλή για τη μαζική τροφική δηλητηρίαση παιδιών από σχολικά γεύματα στη Λαμία και την περίεργη πυρκαγιά στη βιομηχανική μονάδα παρασκευής τους. 

Την περασμένη εβδομάδα 13 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχαν καταθέσει με πρωτοβουλία του Γιάννη Σαρακιώτη, συντονιστή Επιτροπών Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου (ΕΠΕΚΕ) του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, ζητώντας εξηγήσεις από τους αρμόδιους υπουργούς Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Υγείας, Πολιτικής Προστασίας, Παιδείας, Εργασίας για το γεγονός της πλημμελούς άσκησης των αρμοδιοτήτων τους πάνω στο ζήτημα της έγκαιρης λήψης μέτρων ελέγχου και παρακολούθησης της ασφαλούς διανομής των σχολικών γευμάτων προς τους μαθητές των δημοτικών σχολείων της Λαμίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: