10.5.24

Ο Πούτιν διόρισε ξανά πρωθυπουργό τον Μισούστιν...



Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διόρισε σήμερα τον Μιχαήλ Μισούστιν πρωθυπουργό, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μετά την έγκριση του διορισμού του από την κάτω βουλή του κοινοβουλίου. Επρόκειτο για μία αναμενόμενη κίνηση ώστε να διατηρήσει στη θέση του έναν τεχνοκράτη που διατηρεί χαμηλό πολιτικό προφίλ...


Σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία, ο 58χρονος Μισούστιν, ο οποίος κατείχε τη θέση τα τελευταία τέσσερα χρόνια, υπέβαλε τυπικά την παραίτηση του υπουργικού συμβουλίου του την Τρίτη, όταν ο Πούτιν ξεκίνησε την πέμπτη προεδρική του θητεία σε μια λαμπερή ορκωμοσία στο Κρεμλίνο. Πλέον, η θητεία του θα ανανεωθεί. 

Ο Μισούστιν, ο πρώην επικεφαλής της φορολογικής υπηρεσίας της Ρωσίας, απέφυγε τις πολιτικές δηλώσεις και απέφυγε τις συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης κατά την προηγούμενη θητεία του.

Ώρες αφότου ο Πούτιν υπέβαλε την υποψηφιότητα του Μισούστιν στην Κάτω Βουλή, την Κρατική Δούμα, οι νομοθέτες την εξέτασαν σε μια γρήγορη συνεδρίαση. Σύμφωνα με τις συνταγματικές αλλαγές που εγκρίθηκαν το 2020, η Κάτω Βουλή εγκρίνει την υποψηφιότητα του πρωθυπουργού, ο οποίος στη συνέχεια υποβάλλει τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου για έγκριση.

Τα περισσότερα μέλη του υπουργικού συμβουλίου αναμένεται να διατηρήσουν τις θέσεις τους, αλλά δεν είναι σαφές εάν ο υπουργός Άμυνας Σόιγκου θα παραμείνει στο υπουργικό σχήμα, μετά τη σύλληψη του κορυφαίου συνεργάτη του, Τιμούρ Ιβάνοφ, τον περασμένο μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: