1.4.23

Δεν έχουν τίποτα να προτείνουν...


...δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε...

Κάθε μέρα που περνάει γίνεται φανερό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ν.Δ. δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στη χώρα και στην κοινωνία. Ο βασιλιάς είναι γυμνός και όλοι πια μπορούν να δουν πίσω από τα συντρίμμια των πομπωδών τίτλων και... δεσμεύσεων την αποτυχία σε όλα τα επίπεδα. 

Η υπόσχεση για ισχυρή ανάπτυξη το 2019 έχει μετατραπεί σε ραγδαία φτωχοποίηση, ακρίβεια, πληθωρισμό, αλματώδη πτώση του επιπέδου διαβίωσης. Η ασφάλεια του 2019 είναι πια διάχυτος φόβος και αβεβαιότητα. 

Οι πολλές και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας του 2019 είναι σήμερα ένα εργασιακό τοπίο-ζούγκλα, μισθοί που εξανεμίζονται τη δεύτερη εβδομάδα του μήνα, ωράριο-λάστιχο και αποδιαρθρωμένα δικαιώματα. Το δήθεν επιτελικό κράτος αποδείχθηκε αποτελεσματικό στις παρακολουθήσεις και εγκληματικά ξεχαρβαλωμένο στα Τέμπη και απέναντι στα φυσικά φαινόμενα.

Ο Κ. Μητσοτάκης δεν έχει πια τίποτα να προτείνει, η κοινωνία δεν έχει τίποτα καλό να περιμένει από την κυβέρνηση και το κόμμα του. Η εικόνα που αποτυπώνουν οι δημοσκοπήσεις είναι ενδεικτική. Η κατάρρευση της Ν.Δ. δεν ανακόπτεται, ενώ η πρόταση διεξόδου με προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας κερδίζει διαρκώς έδαφος. 

Γι’ αυτόν τον λόγο ο πρωθυπουργός επαναφέρει την ακροδεξιά ατζέντα, σε μια προσπάθεια να «μπετονάρει» το σκληρό ακροατήριο που του έδωσε τη νίκη το 2019. Την ώρα που οι πολίτες μαστίζονται από την ακρίβεια, την ανασφάλεια και η εμπιστοσύνη προς το κράτος και τους θεσμούς δοκιμάζεται, ο Κ. Μητσοτάκης αναδεικνύει ως μείζον ζήτημα τον φράχτη του Έβρου. 

Την ώρα μάλιστα που το Ευρωκοινοβούλιο, με τις ψήφους και του ΕΛΚ -όχι, δεν πρόκειται για τροπολογία Παπαδημούλη-, απέρριψε τη χρηματοδότηση φραχτών στα εξωτερικά σύνορα με πόρους της Ε.Ε. Όσο πλησιάζουμε στις κάλπες, ο φόβος, η τοξικότητα και η λάσπη θα είναι στην ημερήσια διάταξη. Θα γίνεται όλο και πιο καθαρό ότι ο Μητσοτάκης είναι στο ίδιο κάδρο με την υμνήτρια του Μουσολίνι Ιταλίδα ομόλογό του...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: