21.3.23

Kάλπες τον Μάιο με... μαγνητοσκοπημένη ανακοίνωση...





Ο κύβος ερρίφθη. Ο πρωθυπουργός, σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε, έκανε γνωστές τις προθέσεις του για προσφυγή στις κάλπες ανακοινώνοντας τον μήνα, όχι όμως και την ακριβή ημερομηνία. Με «κλειδωμένο» πλέον τον μήνα στο Μαξίμου έχουν κυκλώσει δύο πιθανές ημερομηνίες. Την 21η Μαΐου και την... 28η Μαΐου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε τα χαρτιά του στους «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη (Alpha), 21 ημέρες μετά την εθνική τραγωδία στα Τέμπη και με την κυβέρνηση του να καταγραφεί δημοσκοπική βουτιά. Βεβαίως, ξενίζει το γεγονός ότι επέλεξε να το κάνει όχι μέσω μιας θεσμικής διαδικασίας, αλλά σε συνέντευξή του. 

«Μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητος ότι οι εκλογές θα γίνουν το Μάιο. Δεν θα γίνουν τον Ιούλιο. Και δεν θα γίνουν -θα ήταν και αδιανόητο να λέγαμε ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Ιούλιο- διότι μπορεί να χρειαστεί δεύτερη κάλπη. Πολύ πιθανό. Και δεν θα πάμε να κάνουμε εκλογές τον Αύγουστο», είπε. 

Έχοντας όλα τα δεδομένα στο τραπέζι και με το σενάριο της αυτοδυναμίας στις πρώτες κάλπες να μοιάζει απίθανο όλα δείχνουν πως οι δεύτερες εκλογές. θα διεξαχθούν στις 2 Ιουλίου.

«Θα εξακολουθώ να υπερασπίζομαι την ανάγκη στη δεύτερη κάλπη. Γιατί η δεύτερη κάλπη είναι αυτή η οποία μπορεί να δώσει αυτοδυναμία, ότι αυτή είναι η σωστή λύση για τη χώρα», υποστήριξε ο πρωθυπουργός φανερώνοντας τον σχεδιασμό να «κάψει» τις πρώτες εκλογές. 

Εφόσον κυλήσουν όλα βάση προγραμματισμού η διάλυση της Βουλής υπολογίζεται στις 24 Απριλίου ή την 1η Μαΐου.

 τραγωδία στα Τέμπη


Με το σοκ στην ελληνική κοινωνία από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη να παραμένει ισχυρό, ενδιαφέρον προκαλεί μεταξύ άλλων η δήλωσή του πρωθυπουργού ότι θα επαναδιαπραγματευθεί τη σύμβαση με την Hellenic Train που αγόρασε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και λειτουργεί τους επιβατικούς σιδηροδρόμους στη χώρα μας. 

«Θα καθίσουμε κάτω με τη Hellenic Train και θα καθίσουμε κάτω και με την Ιταλική κυβέρνηση και θα πετύχουμε μία καλύτερη συμφωνία για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να επενδύσουμε στον Ελληνικό σιδηρόδρομο και οι δύο. Εμένα δεν με ενδιαφέρει κατά ανάγκη να πάρω -ως κράτος- μερίδιο στη Hellenic Train, αλλά αυτό το οποίο με ενδιαφέρει είναι να εξασφαλίσω ότι η Hellenic Train θα μας φέρνει τα καλύτερα τρένα της και όχι -να το πω- τα ''σαπάκια'' ενδεχομένως τα οποία αποσύρει από την Ιταλία», ανέφερε αφού προηγούμένως απάντησε σε κάποια ερωτήματα που στείλανε παιδιά που ήταν στο μοιραίο τρένο.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για ένα ΟΣΕ που «υπήρξε διαχρονικά -και επί ημερών Νέας Δημοκρατίας- η μεγάλη ''τρύπα'' του Ελληνικού Δημοσίου. Με χρέη συσσωρευμένα, τα οποία έκαναν την Ολυμπιακή να φαντάζει πολύ μικρή, ως προβληματική…» και πιστός στο αφήγημα της διάχυσης ευθυνών τόνισε πως «διαχρονικά έχουν ευθύνες οι παρατάξεις που κυβέρνησαν».

Για την περιβόητη σύμβασης 717 παραδέχτηκε πως «το έργο δεν πρόφτασε να ολοκληρωθεί επί των ημερών μας» χωρίς να βγάλει από το κάδρο των ευθυνών τον ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε στο: «Φταίμε όλοι». 

Για την τηλεδιοίκηση επέμεινε στο ότι «το τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης λειτουργούσε στη Λάρισα από τον Νοέμβριο του ‘22» και διέψευσε κατηγορηματικά «όποιον ισχυρίζεται κάτι διαφορετικό».

Η συνέντευξη είχε αρχικά γυριστεί πριν την τραγωδία των Τεμπών όμως τα τραγικά γεγονότα ανάγκασαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Σταύρο Θεοδωράκη να την ξαναγυρίσουν.




Δεν υπάρχουν σχόλια: