22.3.23

Τα πουκάμισα του Σταύρου Θεοδωράκη...


Όταν έχει προηγηθεί ένα δυστύχημα με τουλάχιστον 59 θύματα (57 νεκροί και 2 αγνοούμενοι) και έχεις απέναντί σου τον... πρωθυπουργό (της... βάρδιας) στην πρώτη του συνέντευξη, δεν πας να στήσεις ένα κακόγουστο τηλεοπτικό σόου, αλλά πας να κάνεις μία κανονική συνέντευξη. Αλλά από τον Σταύρο Θεοδωράκη δεν περιμένεις πλέον κάτι τέτοιο...

Ούτως ή άλλως, αν είσαι πρώην αρχηγός κόμματος δεν επιστρέφεις στη δημοσιογραφία. Σε καμία χώρα του κόσμου δεν θα γινόταν αυτό, θα τον είχαν πάρει με τις ντομάτες.

Οι χθεσινοβραδινοί Πρωταγωνιστές ήταν μία χυδαία εκπομπή. Σε όλα της. Από τη δραματική αφήγηση μέχρι τις ερωτήσεις, από το στήσιμο έως τα... καλλιτεχνικά πλάνα.

Όταν έχουν σκοτωθεί δεκάδες άνθρωποι κι έχεις απέναντί σου τον πρωθυπουργό, κάνεις μία αυστηρή συνέντευξη. Δεν ψάχνεις να βρεις γωνίες για να τραβήξεις ωραίες εικόνες που τον δείχνουν προφίλ, ανφάς, από πλάγια ή μέσα από το καθρέφτισμα σε ένα τραπέζι. Αυτά μπορεί να είναι ωραία και τηλεοπτικά σε άλλες περιπτώσεις, στην παρούσα στιγμή όμως είναι ύβρις απέναντι στα θύματα και τις οικογένειές τους.

Η συνέντευξη μαγνητοσκοπήθηκε τη Δευτέρα το μεσημέρι. Βέβαια ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε πάει από την προηγούμενη εβδομάδα στο Μαξίμου προκειμένου να τραβήξουν τον κ. Μητσοτάκη σε διάφορα φαιδρά ενσταντανέ, να παρακολουθούμε τους δυο τους να ποζάρουν λες και είναι σε φωτογράφιση μόδας.

Για να καταλάβετε πόσο πρόχειρη, βιαστική και στημένη ήταν η εκπομπή, η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε μέρα μεσημέρι (βλέπαμε τον ήλιο έξω) αλλά στο κλείσιμο, όταν ο Σταύρος Θεοδωράκης τάχα μου αποχωρούσε από το Μαξίμου, ήταν μαύρη νύχτα.

Σκεφτείτε ότι βλέπαμε τον Σταύρο Θεοδωράκη να κάνει τη συνέντευξη φορώντας σκούρο πουκάμισο ενώ στον επίλογο, κατεβαίνοντας τα σκαλιά του Μαξίμου, ω του θαύματος, φορούσε λευκό (πουκάμισο)! Ούτε αυτό δεν πρόσεξαν αλήθεια από την παραγωγή; Εκτός κι αν έκανε κι ένα πλύσιμο εκεί, ένα ξέπλυμα ο δημοσιογράφος, οπότε μετά έβαλε καινούργια αλλαξιά...

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Η Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: