1.10.22

Θεσμική βρόμα χωρίς προηγούμενο...


Η Νέα Δημοκρατία, με τη σύμπραξη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., έστησε μέσα από την Προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο ένα κατηγορητήριο-υπερπαραγωγή για «εγκληματική συμμορία» σε βάρος του πρώην υπουργού, τριών εισαγγελέων και τεσσάρων δημοσιογράφων που διέπραξαν το... ατόπημα να σκαλίσουν το σκάνδαλο Νοβάρτις.

Από το κατηγορητήριο αυτό το μόνο που έχει απομείνει είναι μια κατηγορία σε βάρος της Ελ. Τουλουπάκη, ότι δεν διαβίβασε εγκαίρως στη Βουλή μηνυτήρια αναφορά του Λοβέρδου, που είχε μάλιστα κατατεθεί στην προκάτοχό της. Ο ίδιος ο Λοβέρδος, καταθέτοντας στο Ειδικό Δικαστήριο, δήλωσε σεμνά ότι δεν είναι καν σε θέση να γνωρίζει αν υπήρξε δόλος.

Ετσι, το αφήγημα της Ν.Δ. για «δικαστικό παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ» δείχνει να οδηγείται σε ολοκληρωτικό φιάσκο.

Στην Ιστορία θα μείνουν μόνο οι αναίσχυντες μεθοδεύσεις στην Προανακριτική, οι εκβιασμοί στους προστατευόμενους μάρτυρες, τα ονόματα που σβήστηκαν από μεταφράσεις εγγράφων του FBI, η πραξικοπηματική αφαίρεση της δικογραφίας Νοβάρτις από την Τουλουπάκη, η διάρρηξη στο σπίτι της. Και φυσικά η ασύλληπτη αθλιότητα του Μητσοτάκη, που μέσα στη Βουλή μίλησε για «συμμορία» επιχειρώντας να προκαταλάβει τη Δικαιοσύνη και την κοινή γνώμη.

Η κυβέρνηση και οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί της λίστας Πέτσα έστησαν ένα βρόμικο παιχνίδι σε βάρος πολιτικών αντιπάλων κακοποιώντας βάναυσα το Κράτος Δικαίου, τους θεσμούς, τη Βουλή, τη Δημοκρατία. Και δεν είναι το μοναδικό της έργο. Υπάρχουν και οι υποκλοπές. Η θεσμική βρόμα τού επιτελικού κράτους Μητσοτάκη δεν έχει προηγούμενο...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: