26.6.22

Η άγνοια του Μπογδάνου...


Συμπυκνωμένη παραπληροφόρηση από επίδοξο αρχηγό κόμματος. Τι λεει ο Μπογδάνος; Πως στις ΗΠΑ το Ανώτατο Δικαστήριο "έθεσε όριο τις 15 εβδομάδες κύησης" οπότε τι σκούζετε; 
Η άγνοια λοιπον να αναλυθεί. Το... Αμερικανικό Ανώτατο Δικαστήριο είπε το εξής σαφές: "Δεν είναι δουλειά μου να ελέγχω θέματα όπως η άμβλωση, οπότε καταργώ παλαιότερη απόφαση μου σχετική, που κατοχύρωνε το σχετικό δικαίωμα σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Από εδώ και μπρος η νομοθετική εξουσία ας βγάλει άκρη".
Στην πράξη τι σημαίνει αυτό: Πως στις ΗΠΑ που κάθε πολιτεία έχει κυβέρνηση και τοπικό κοινοβούλιο μπορεί να απαγορεύσει ή να επιτρέψει την άμβλωση, γενικώς να νομοθετήσει όπως θέλει. Και ήδη πολιτείες όπως το Μιζούρι βγάζουν νόμους που λένε "απαγορεύεται". Γενικώς και ειδικώς. Στο Μιζούρι η μόνη εξαίρεση είναι "αν κινδυνεύει η ζωή της μητέρας". Άρα ναι το Ανώτατο Δικαστήριο "άνοιξε την πόρτα" στην κατά τόπους απαγόρευση και ήδη αυτό συμβαίνει. 
Τι ισχύει στην Ελλάδα που ούτε κι αυτό γνωρίζει ο Μπογδάνος; Μέχρι τη 12 εβδομάδα γενικώς, μέχρι την 19η αν το έμβρυο είναι αποτέλεσμα αιμομιξίας, βιασμού κλπ, ενώ δεν ορίζεται σαφώς χρονικό διάστημα αν διαπιστωθεί βαριά γενετική ανωμαλία ή "κινδυνεύει η σωματική και ψυχική υγεία της εγγύου". Στην πράξη δηλαδή ο ελληνικός ποινικός κώδικας επιτρέπει την άμβλωση και πολύ πέρα των 12 εβδομάδων με συναίνεση/γνωμάτευση γιατρού (πέρα από της εγγύου).




Δεν υπάρχουν σχόλια: