27.5.22

"Χάρη σας κάνουν που σας επιτρέπουν να σπουδάζετε...


Και θα τρώτε ξύλο μέχρι να το καταλάβετε"... 
Την πανεπιστημιακή αστυνομία δεν τη θέλουν οι φοιτητές, ούτε η πλειονότητα των καθηγητών. Τη θέλουν όμως, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, οι ψηφοφόροι της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ που η μόνη τους γνώση για τα πανεπιστήμια είναι ό,τι ακούνε από τα κανάλια. 
Και τη θέλουν γιατί... τα ίδια κανάλια εδώ και τρία χρόνια, σε πλήρη συμπόρευση με την κυβέρνηση, εμφανίζουν τα πανεπιστήμια ως εστίες βίας και ανομίας, κάτι ανάμεσα στο Αφγανιστάν και το Σικάγο του Αλ Καπόνε. 
Η κυβέρνηση για να κάμψει τις αντιδράσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας και να χαϊδέψει τα συντηρητικά αντανακλαστικά των οπαδών της, εφαρμόζει τη στρατηγική της έντασης με επίκεντρο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.  
Προκαλεί τους φοιτητές και απαντά με καταστολή, τροφοδοτώντας τα κανάλια με τις απαραίτητες εικόνες βίας, για να χαρεί ο δεξιός ψηφοφόρος που «επιτέλους τα δέρνουν τα κωλόπαιδα».
Η αρχή έγινε με το βίαιο κλείσιμο ενός στεκιού που λειτουργούσε χωρίς πρόβλημα για περισσότερα από τριάντα χρόνια, με πρόσχημα τη δημιουργία βιβλιοθήκης! Από τους πολλούς κενούς χώρους που διαθέτει το ΑΠΘ επιλέχθηκε, όλως τυχαίως, το στέκι για τη νέα βιβλιοθήκη. 
Γιατί αλίμονο, αν κάτι ενδιαφέρει αυτή η κυβέρνηση είναι οι βιβλιοθήκες! Για παράδειγμα, ο υπουργός υποδομών, Κ. Καραμανλής, «δώρισε» πριν λίγες μέρες μια βιβλιοθήκη σε κάποιο σχολείο. Μην πάει ο νους σας σε τίποτα βιβλία, το έπιπλο δώρισε ο άνθρωπος και το διαφήμιζε περιχαρής από τα social media...
Ασφαλώς τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ έπιασαν αμέσως δουλειά. Οι φοιτητές που αντιδρούν στην παρουσία της αστυνομίας εμφανίζονται σαν σύγχρονοι βάνδαλοι που δεν θέλουν τη βιβλιοθήκη. Να γιατί πρέπει να μπει η αστυνομία στα πανεπιστήμια!
Και μπήκε. Τα ΜΑΤ έχουν εδώ και μήνες κάνει κατάληψη στο ΑΠΘ τραμπουκίζουν και δέρνουν φοιτητές καθημερινά. Σήμερα έριξαν χειροβομβίδα κρότου λάμψης στο κεφάλι φοιτητή τραυματίζοντάς τον σοβαρά.
Η κυβέρνηση πετάει χιλιάδες φτωχά παιδιά έξω από τα πανεπιστήμια και την ίδια στιγμή μπάζει μέσα την αστυνομία. Η ταξική πολιτική ανέκαθεν συμβάδιζε με την καταστολή. 
Η παιδεία άλλωστε δεν είναι δικαίωμα, αλλά προνόμιο, όπως ομολόγησε ο Μητσοτάκης στη Βουλή. Χάρη σας κάνουν που σας επιτρέπουν να σπουδάζετε. Και θα τρώτε ξύλο μέχρι να το καταλάβετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: