24.1.22

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα...


...στη σκιά των προτάσεων Τσίπρα...

Την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία συγκαλεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη συνεδρίαση της χρονιάς, λίγες μόλις ημέρες μετά την παρουσίαση των προτάσεών του για σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία του κόμματος.

Είναι προφανές ότι ο πρόεδρος του... ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία θα επιδιώξει να επικοινωνήσει τις προτεινόμενες αλλαγές και στους βουλευτές, άλλωστε το θέμα του ορισμού θητειών σε όλα τα όργανα (έως 12 έτη) αφορά και τους ίδιους όπως επίσης και όσους συμμετέχουν στα κομματικά όργανα. Την ίδια ώρα καταγράφονται και δημοσίως πλέον οι αντιδράσεις στελεχών που δεν υπερψήφισαν την πρόταση του προέδρου με αιχμή τον τρόπο εκλογής της ηγεσίας ,όπως των κ.κ. Φίλη και Σκουρλέτη αν και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στην πρόσφατη συνέντευξή του στο «Κόντρα» σχολίασε πως «αν συνειδητοποιήσουν το βάθος της πρότασής μου πιστεύω ότι σιγά - σιγά κι αυτοί οι οποίοι έχουν κάποιες αντιδράσεις στην αρχή, μπορεί να το σκεφτούν καλύτερα».

Την ίδια ώρα έρχεται η δήλωση που οι υπογράφουν οι Σπύρος Δανέλλης, Αντώνης Λιάκος, Νίκος Μπίστης, και Παναγιώτης Παναγιώτου και με την οποία εξηγούν τόσο τους λόγους στήριξης στις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα αλλά και προσπαθώντας να βελτιωθεί το εσωκομματικό κλίμα πλησιάζοντας προς το Συνέδριο, επισημαίνουν ότι «σεβόμαστε την αντίθετη άποψη, αποδοκιμάζουμε κάθε προσπάθεια δαιμονοποίησης της και ζητάμε να πέσουν οι τόνοι». Μάλιστα αναφέρουν ότι «θα προτείνουμε πρόνοιες ώστε να αποφευχθούν παθογένειες και πρακτικές του παρελθόντος και να διασφαλιστεί η διαφάνεια και αντιπροσωπευτικότητα στην εκλογή του κεντρικού οργάνου του κόμματος. 

Πυρά στους κυβερνητικούς χειρισμούς για πανδημία και ακρίβεια 

Η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας πραγματοποιείται σε μία χρονική στιγμή που η αξιωματική αντιπολίτευση κορυφώνει την κριτική της προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό επικεντρώνοντας στην πανδημία και την ακρίβεια. Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει χάσει απολύτως την αξιοπιστία απέναντι στον ελληνικό λαό που δείχνει ότι δεν την εμπιστεύεται στους χειρισμούς της σε κρίσιμα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων και των ζητημάτων δημοκρατίας. 

“Είναι μία κυβέρνηση απολύτως αποτυχημένη και επικίνδυνη” σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος σήμερα αναμένεται να επαναλάβει ότι ελάχιστη σημασία έχουν τα όσα λέει ο κ. Μητσοτάκης καθώς αντί το μέλημά του να είναι η προστασία της κοινωνίας είναι το πώς θα κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση.

Σημειωτέον πως πριν από λίγες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας έκλεισε κάθε παράθυρο συνεννόησης με την κυβέρνηση λέγοντας ότι πλέον δεν μπορεί να γίνει καμία συνεννόηση πάνω στα ερείπια κι ενώ τα τελευταία δύο χρόνια ο πρωθυπουργός απέρριψε και συγχρόνως λοιδώρησε κάθε πρόταση που του κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση. Ως εκ τούτου αναμένεται να πει εκ νέου πως το αίτημα για εκλογές αποτελεί πλέον μονόδρομο για τη σωτηρία του τόπου...

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: