27.1.22

Ψυχρολουσία στους βουλευτές της ΝΔ...


Στο ραντάρ της κυβέρνησης βρίσκονται οι βολές και οι αξιώσεις που προέρχονται από το γαλάζιο στρατόπεδο για καρατομήσεις υπουργών. Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι μέλη της Κ.Ο., ειδικά του Λεκανοπεδίου, που μετρά τις πληγές... του, υπέστησαν ψυχρολουσία από την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να καλύψει χθες απόλυτα τους υπουργούς που είναι στο στόχαστρο. «Το βασικό πρόβλημα είναι στο Μαξίμου» ήταν, μεταξύ άλλων, το νέο διαδικτυακό χτύπημα του Γ. Κύρτσου. «Έχει δημιουργηθεί υπερκυβέρνηση που καπελώνει πλαδαρή κυβέρνηση και παραλύει διοίκηση. Τα βασικά στελέχη χωρίς πολιτική, κοινωνική κρίση» σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Πλειάδα βουλευτών δε φέρεται να έχει στοιχηθεί πίσω από τον Νικήτα Κακλαμάνη, που από προχθές κάλεσε τον πρωθυπουργό να αποπέμψει τα στελέχη που συνδέονται με το επιτελικό ναυάγιο στα χιόνια.

Κυβερνητική υποχώρηση με «χαρακτηριστικά χιονοστιβάδας»

Στον φακό, όμως, του Μεγάρου Μαξίμου έχει τεθεί και το χθεσινό άρθρο του «antinews» που εκφράζει τις απόψεις της σαμαρικής πτέρυγας. «Εκτός τόπου και χρόνου, ωσάν να μην κατάλαβε τι γίνεται δύο ημέρες τώρα στους δρόμους, και με τη γνωστή του αυτοαναφορικότητα και αλαζονεία εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο, όπου προσπάθησε να καθαρίσει από τις ευθύνες του με ένα υποκριτικό ‘συγγνώμη’» τονίζει ο αρθρογράφος.

Τη μεγαλύτερη ενόχληση, ωστόσο, στο επιτελείο του Κ. Μητσοτάκη προκαλεί η τελευταία παράγραφος: «Τα αγαπημένα του ΜΜΕ δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τη γνωστή τακτική συγκάλυψης και η εικόνα ενός διαλυμένου επιτελικού κράτους, μαζί με την αγανάκτηση και την οργή κατέκλυσαν τις οθόνες των τηλεοράσεων. Η υποχώρηση της κυβέρνησης τείνει να πάρει χαρακτηριστικά χιονοστιβάδας».

Υπό αυτό το πρίσμα, στελέχη της Ν.Δ. (Οικονόμου, Σπυράκη) έβαλαν κατά του Περιφερειάρχη Αττικής για το χάος και τους εγκλωβισμούς στους δρόμους του Λεκανοπεδίου. Τη μήνη δε στο κυβερνητικό στρατόπεδο προκάλεσε η απίστευτη αξίωση της βουλευτή Κατερίνας Παπακώστα να επιβάλλονται πρόστιμα προς τους παγιδευμένους οδηγούς που δεν είχαν τοποθετήσει αλυσίδες στα οχήματά τους.  Έπειτα από πιέσεις, η Κ. Παπακώστα επιχείρησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Ισχυρίστηκε ότι δεν αναφέρθηκε στους εγκλωβισμένους οδηγούς, αλλά στη δυνατότητα επιβολής προστίμου στο μέλλον και αφού προηγηθεί η κατάλληλη εκπαίδευση στις περιπτώσεις όπου οδηγοί κινούνται με τα αυτοκίνητά τους χωρίς τη χρήση αλυσίδων παρά τις προειδοποιήσεις της Πολιτείας...

Kώστας Σαββόπουλος

Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: