27.1.22

Σήμερα οι οριστικές αποφάσεις για νέα μέτρα...


Πνίγονται τα νοσοκομεία...

Μετά την αναβολή λόγω κακοκαιρίας, συνεδριάζουν τελικώς σήμερα στις 13:00 οι ειδικοί της επιτροπής του υπουργείου Υγείας προκειμένου να αποφανθούν εάν θα δοθεί παράταση στα μέτρα ή θα υπάρξει έστω μία μικρή άρση των περιορισμών.

Και μπορεί η κακοκαιρία που... χτύπησε τη χώρα και ειδικά την Αττική και την Εύβοια να παραμέρισε λίγο το ενδιαφέρον από την πανδημία, όμως οι επιστήμονες ανησυχούν δεόντως για τους επιδημιολογικούς δείκτες.

Γι αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr οι περισσότεροι εισηγούνται παράταση για τουλάχιστον μία εβδομάδα ακόμη.

Βέβαια στο τραπέζι είναι ακόμη το θέμα της μουσικής και εάν αυτή θα πρέπει να επανέλθει αλλά μόνο στα εστιατόρια και μέχρι τις 12:00 τη νύχτα και μόνο με καθήμενους. Κάτι που συζητείται ακόμη.

Ανησυχία για τους θανάτους

Κατά τα άλλα οι επιστήμονες της επιτροπής προβληματίζονται και τους δείκτες οι οποίοι δε φαίνεται να κάμπτονται παρά τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί.

Είναι ενδεικτικό ότι οι θάνατοι αλλά και οι διασωληνωμένοι δεν παρουσιάζουν καμία μείωση ίσα ίσα που κάποιες ημέρες παρουσιάζουν αύξηση.

Είναι ενδεικτικό ότι μόνο χθες κατεγράφησαν 115 θάνατοι και 646 διασωληνωμένοι.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι ειδικοί είναι επιφυλακτικοί με την άρση των μέτρων, ενώ πολλοί λένε ότι πιθανώς να έπρεπε να ληφθούν άλλου τύπου μέτρα που να ανακάμψουν μία και καλή διασπορά του ιού, όπως μεταφέρουν στο ethnos.gr μέλη της επιτροπής.

Πάντως, η κυβέρνηση από την πλευρά της παρότι ιδανικά θα επιδίωκε ο Φεβρουάριος να μπει με λιγότερους περιορισμούς ώστε να κινηθεί και πιο άνετα η αγορά, οι δείκτες που παρουσιάζονται στο Μέγαρο Μαξίμου από τους επιστήμονες, έχουν κάνει τα στελέχη να αλλάξουν άποψη.

Εξάλλου οι καθημερινοί θάνατοι που ξεπερνούν τους 100 αποτελούν βασικό επιχείρημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί κακής διαχείρισης της πανδημίας.

Χωρίς γιατρούς τα νοσοκομεία λόγω… εμβολιασμών

Από την άλλη και τα νοσοκομεία είναι ακόμη υπό πίεση με όλες τις κλινικές covid να είναι ασφυκτικά γεμάτες, ενώ τα Επείγοντα «πνίγονται» τόσο από περιστατικά κορονοϊού, όσο και από non covid περιστατικά.

Και βέβαια στην τραγική εικόνα των δημοσίων νοσοκομείων έρχεται να προστεθεί και η έλλειψη προσωπικού που επιδεινώνεται μάλιστα από τις συνεχείς μετακινήσεις ιατρών προκειμένου να συμμετάσχουν στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι την ώρα που το Παίδων Πεντέλης έχει πάψει να κάνει εφημερίες επειδή ενσωματώθηκε εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά με αμέτρητες αντιδράσεις από εργαζόμενους και γονείς, αποδυναμώνονται και τα υπόλοιπα Παιδιατρικά Νοσοκομεία και Τμήματα από μετακινήσεις γιατρών.

Συγκεκριμένα όπως καταγγέλλουν οι ειδικευόμενοι γιατροί Παιδιατρικής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», αλλά και και ο Πάνος Παπανικολάου, Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), με απόφαση της Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) μετακινούνται άρον άρον ειδικευόμενοι γιατροί Παιδιατρικής του «Αγία Σοφία», του «Αγλαΐα Κυριακού» και του «Αλεξάνδρα» προκειμένου να πάνε στο «MEGA εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας» για διάστημα ενός μηνός.

Οι γιατροί καταγγέλλουν την απόλυτη αποδυνάμωση των Παιδιατρικών Νοσοκομείων της Αττικής τη στιγμή μάλιστα που δεν λειτουργεί πλήρως το Παίδων Πεντέλης, σημειώνοντας: «Όλοι λοιπόν αντιλαμβανόμαστε τι συνέπειες θα έχει αυτή η απόφαση ταυτόχρονα και με την αναστολή της 24ωρης εφημέρευσης του νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης», ενός από τα τρία παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής και το οποίο από την 1/9/21 έχει υποδεχτεί 11.055 περιστατικά non-covid, 733 covid και στο οποίο έχουν νοσηλευτεί 1042 παιδιά».

Άγνωστοι παραμένουν οι λόγοι της αποδυνάμωσης των δημοσίων Παιδιατρικών Νοσοκομείων, σε μία περίοδο μάλιστα που το ΕΣΥ στενάζει από ελλείψεις υγειονομικού προσωπικού εν μέσω πανδημίας...

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: