24.1.22

Το στοίχημα των ανοιχτών δρόμων και του ρεύματος...


Πυρετός συσκέψεων επικρατεί τόσο στην Πολιτική Προστασία όσα και στα αρμόδια υπουργεία προκειμένου ο κρατικός μηχανισμός να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων...

Στο Μαξίμου υπάρχει συνεχής ενημέρωση για τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί αλλά και για τους σχεδιασμούς που θα υπάρξουν στην περίπτωση που τα χιόνια σκεπάσουν την μισή χώρα, όπως έχουν προβλέψει οι μετεωρολόγοι. Ο πρωθυπουργός νωρίς το πρωί θα έχει την καθιερωμένη σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες προκειμένου να πληροφορηθεί για όλα τα τελευταία στοιχεία για την έλευση της "Ελπίδας".

Στην κυβέρνηση κάνουν λόγο για ένα δύσκολο διήμερο που θα δυσκολέψει ιδιαίτερα τις μετακινήσεις και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή. Δεν επιθυμούν σε καμιά περίπτωση να επαναληφθούν τα σημαντικά προβλήματα που υπήρξαν τον περασμένο Φλεβάρη με την επέλαση της "Μήδειας" όταν ολόκληροι οικισμοί στην Αττική είχαν μείνει για μέρες χωρίς ρεύμα και νερό, ενώ είχε παραμείνει κλειστή για αρκετές ώρες η εθνική οδός Αθηνών Λαμίας.

Γι’ αυτό τον λόγο έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες έτσι, ώστε οι πολίτες να μην αντιμετωπίζουν ζητήματα με την ηλεκτροδότηση και υδροδότηση των κατοικιών τους.

Το στοίχημα του ανοιχτού εθνικού οδικού δικτύου
Πρώτος στόχος για την κυβέρνηση είναι να μην κλείσουν τα εθνικά οδικά δίκτυα. Οι εταιρείες διαχείρισης των αυτοκινητοδρόμων έχουν πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα αλλά έχουν ενισχυθεί και με εκχιονιστικά μηχανήματα προκειμένου να μην σταματήσει η κυκλοφορία. Ωστόσο, το μεγάλο ζητούμενο σε τέτοιες περιπτώσεις είναι τα βαρέα οχήματα καθώς οποιαδήποτε εκτροπή τους προκαλεί συνήθως τεράστια προβλήματα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί απαγόρευση της κυκλοφορίας του συγκεκριμένου τύπου οχημάτων καθώς μία τέτοια κίνηση θα έβαζε σοβαρά εμπόδια στην λειτουργία της οικονομικής δραστηριότητας. Επί ποδός θα βρίσκεται και η Τροχαία, η οποία δεν θα επιτρέπει την είσοδο στους αυτοκινητοδρόμους των ΙΧ στην περίπτωση που δεν έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Μάχη για την ηλεκτροδότηση
Το επόμενο στοίχημα είναι να μην υπάρξουν μεγάλες διακοπές στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση των περιοχών κάτι που συνέβη στην επέλαση της "Μήδειας" προκαλώντας την έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του ΔΕΔΔΗΕ, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας αλλά και την ταλαιπωρία εκατοντάδων πολιτών που μέσα στο πολικό ψύχος που επικρατούσε έμειναν για μέρες χωρίς ρεύμα.

Το Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκαν σε πολλές περιοχές της χώρας κοπές δέντρων και κλαδιών γύρω από τους πυλώνες μεταφοράς ρεύματος, ενώ στόχος είναι όπου υπάρξει διακοπή στην ηλεκτροδότηση αυτή να αποκαθίσταται άμεσα. Επί ποδός βρίσκεται και ο στρατός προκειμένου να συνδράμει όπου χρειαστεί για το άνοιγμα των δρόμων αλλά και να βοηθήσουν τα συνεργία του ΔΕΔΔΗΕ να μπορέσουν να φτάσουν σε δύσβατες περιοχές...

Σωτήρης Σταθόπουλος

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: