27.1.22

«Ναι» Ανδρουλάκη στη πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ...


«Ναι» στην πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας προσανατολίζεται να πει ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ στελέχη του ΚΙΝΑΛ εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα προσέλθουν στην... τριήμερη διαδικασία με στόχο την επικράτηση σε μια μάχη εντυπώσεων.

Ο αρχηγός του Κινήματος σε κλειστή σύσκεψη του επιτελείου του -συμμετείχαν βουλευτές και στελέχη- άκουσε προσεκτικά όλες τις προτάσεις μεταξύ των οποίων και την εισήγηση για την υπερψήφιση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την ανάδειξη του διακριτού «στίγματος» του ΚΙΝΑΛ στην όλη διαδικασία.

Έμπειρο κοινοβουλευτικό στέλεχος αναγνωρίζει ότι ο κ. Τσίπρας κατάφερε να αιφνιδιάσει την κυβέρνηση, ωστόσο υπογραμμίζει ότι με την κίνησή του «αυτό που κυρίως θα καταφέρει είναι να συσπειρώσει την κυβερνητική παράταξη σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία». Μάλιστα το ίδιο στέλεχος υποστηρίζει ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε στην απόφαση αυτή μετά τον προβληματισμό από την δημοσκοπική άνοδο του ΚΙΝΑΛ και λόγω της άποψης που επικράτησε ότι έτσι θα μπορέσει επί τρεις μέρες «να παίξει μόνος του μπάλα εντός της Ολομέλειας».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Ανδρουλάκης θα συγκαλέσει -ίσως αύριο πριν την έναρξη της συζήτησης- συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής προκειμένου να περιγράψει την «γραμμή»- απάντηση στην κίνηση του Αλέξη Τσίπρα που αναγκάζει εκ των πραγμάτων την κυβέρνηση να τοποθετηθεί επί όλων των σοβαρών καταγγελιών της αντιπολίτευσης για την διαχείριση της δύσκολης κατάστασης από την έλευση της κακοκαιρίας «Ελπίς», της πανδημίας και της ακρίβειας. Εντός της Ολομέλειας κρίσιμο ρόλο για την ανάδειξη των θέσεων του ΚΙΝΑΛ θα έχουν οι κ.κ Κατρίνης, Σκανδαλίδης, η Νάντια Γιαννακοπούλου και άλλοι βουλευτές του κόμματος...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: