27.1.22

Τοπική αυτοδιοίκηση και εξοργιστικός Πατούλης...


Ένα βασικό συμπέρασμα που εξάγεται αβίαστα από το πρωτοφανές μπάχαλο σε όλη την Αττική είναι η παντελής απουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σε τι χρειάζεσαι ένα δήμαρχο όταν τον ψηφίζεις; 

Να ασχοληθεί με τα βασικά, όπως να ρίξει λίγο αλάτι στον δρόμο και να περάσει ένα... εκχιονιστικό. Μίλησα με πολλούς φίλους και είδα πολλές φωτογραφίες στα social media. Παντελώς απούσα η δημοτική αρχή του Θωμάκου στην Κηφισιά. 

Στο Μαρούσι, ο γνωστός κουμπάρος του Μεϊμαράκη, Θ. Αμπατζόγλου, άφησε όλη την περιοχή του νέου Αμαρουσίου πνιγμένη στο χιόνι, χωρίς να περάσει ένα μηχάνημα για την τιμή των όπλων. Ιδια και ακόμη χειρότερη η κατάσταση στα Βριλήσσια, όπου ο δήμαρχος Μανιατογιάννης άφησε τον δήμο των βορείων προαστίων στο έλεός του. Ιδια κατάσταση και στον Βύρωνα του κ. Κατωπόδη, όπου έκλεισαν κεντρικοί δρόμοι. Ιδια μηνύματα πήρα και από Νέα Σμύρνη και άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου.

Εχοντας πρόσφατη την εμπειρία της περυσινής κακοκαιρίας «Μήδεια» σε σύγκριση με τη φετινή, είναι προφανές πως ο κρατικός μηχανισμός κατέθεσε τα όπλα πολύ νωρίς. 

Το γεγονός πως για πρώτη φορά έκλεισαν κεντρικοί δρόμοι της πρωτεύουσας, όπως η Κατεχάκη, η Κηφισίας και η Μεσογείων, αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι δεν λειτούργησε απολύτως τίποτα. 

Και είναι το λιγότερο εξοργιστικό, ο καθ’ ύλην αρμόδιος για τους δρόμους αυτούς, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, να βγαίνει δημοσίως στα κανάλια και να λέει πως κρατήθηκαν ανοικτοί οι δρόμοι...

Θεωρείο - Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: