29.6.21

Νεολαία και Μαυρογυαλούροι...


Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι όσο πιο μειωμένη επίδραση ασκεί η τηλεόραση σε ένα ηλικιακό στρώμα τόσο μεγαλώνουν οι αρνητικές γνώμες για την κυβέρνηση. Στις νεαρές ηλικίες, που διαμορφώνουν απόψεις μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, η εικόνα της κυβέρνησης είναι εξαιρετικά κακή.

Για να αντιμετωπίσει το... πρόβλημα αυτό η κυβέρνηση και να περιορίσει τις απώλειες ανακοίνωσε το δώρο των 150 ευρώ για τους νέους 18-24 ετών που θα εμβολιαστούν.

Πρόκειται προφανώς για παραδοχή ότι οι εμβολιασμοί δεν πάνε καλά και ότι οι διαβεβαιώσεις για το αντίθετο ήταν κούφια λόγια.

Αλλά είναι και ένα είδος εξαγοράς. Η Ν.Δ., που καταριόταν τα επιδόματα και τις προεκλογικές ελεημοσύνες, μοιράζει με απροκάλυπτο τρόπο 150άρια για να αυξήσει την επιρροή της στους νέους.

Θεωρούν προφανώς ότι έτσι θα εκτονώσουν κάπως την αντίδραση σε όσα έχουν κάνει και σε όσα ετοιμάζουν: τον αποκλεισμό 30.000 παιδιών από τα ΑΕΙ, την αστυνομία στα πανεπιστήμια, την επίθεση στο δημόσιο σχολείο, τα εργασιακά δεκάωρα χωρίς υπερωριακή αποζημίωση.

Κάνουν λάθος, γιατί οι νέοι άνθρωποι έχουν περισσότερη αυτοεκτίμηση από αυτό. Και δεν τρέχουν πίσω από τους μαυρογυαλούρους με τα φακελάκια, σαν αγράμματοι φοβισμένοι αγρότες του 1950.

Αντίθετα, οι νέοι περιμένουν κάποιον λόγο να μπουν με ενθουσιασμό στο πολιτικό παιχνίδι και να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο για τη ζωή και το μέλλον τους.

Και είναι καθήκον και ευθύνη της Αριστεράς να τους τον δώσει...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: