14.10.20

Το YouTube «κόβει» βίντεο που διασπείρουν θεωρίες συνωμοσίας...


...για τον κορονοϊό... 

 Στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει την εκστρατεία παραπληροφόρησης σε σχέση με τον κορονοϊό, το YouTube ανακοίνωσε ότι θα... απαγορεύσει και θα κατεβάσει από την πλατφόρμα όλα τα βίντεο τα οποία εκφράζουν ψευδείς ισχυρισμούς και θεωρίες σχετικά με το πιθανό εμβόλιο. Όλα τα βίντεο με ισχυρισμούς που έρχονται σε αντίθεση με τις υπηρεσίες υγείας, όπως το Βρετανικό Σύστημα Υγείας ή Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, θα αφαιρεθούν.

 Πολλοί από τους ισχυρισμούς αυτούς περιλαμβάνουν θεωρίες όπως ότι το εμβόλιο κατά του Covid-19 θα προκαλέσει θανάτους, θα προκαλέσει στειρότητα ή θα εμφυτεύσει μικροτσίπς στους εμβολιαζόμενους.

 Οι θεωρίες αυτές έχουν διακινηθεί ευρέως και σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, οι μισοί τηλεθεατές του αμερικανικού δικτύου Fox πιστεύουν ότι ο Μπιλ Γκέιτς θέλει να χρησιμοποιήσει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού για να εμφυτεύσει στους ανθρώπους μικροτσιπς, ενώ εκατομμύρια άνθρωποι πιστεύουν ότι ο κορονοϊός δεν υπάρχει ή, αν υπάρχει, είναι εντελώς ακίνδυνος και δεν χρειάζονται τα μέτρα πρόληψης. 

 Το YouTube ήδη έχει προχωρήσει στην απομάκρυνση βίντεο που παραπληροφορούν για τον κορονοϊό, όπως αυτά που περιέχουν ισχυρισμούς ότι ο ιός δεν υπάρχει ή ότι δεν χρειάζεται να πηγαίνει κανείς στον γιατρό ή αμφισβητούν τις ιατρικές οδηγίες. Ανάλογα μέτρα κατά της παραπληροφόρησης έχουν λάβει το Facebook και το Twitter... 

 Πηγή:efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: